изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 13:53 EET
Оргазмът-върхът на кефа    
Любопитно
"Ловци на митове" ни е любимото предаване. От няколко години пращаме мейли на Джейми Хайнеман и Адам Савидж с молба да проверят няколко твърдения, свързани с оргазмите, но те се правят на разсеяни. Подозираме, че е виновна лицемерната американска цензура, иначе отдавна да са посветили цяло предаване на темата. Особено Адам! Затова викнахме неволята, поразровихме се и проверихме някои от най-разпространените митове, свързани с оргазмите при мъжете и жените. Част от тях се оказаха истина, а други - опашата лъжа.


1. Само жените изпитват множествен оргазъм

ИСТИНА. През януари 1995 г. в университета Рютгер в Ню Джърси бил проведен експеримент, в който 35-годишен мъж изпитал 6 оргазма за 36 минути без загуба на ерекция. Анонимният щастливец признал, че от малък има тази способност, а учените го обявили за уникат. Според статистиката само 15-20 процента от младежите са способни да повторят оргазма в рамките на няколко минути, но дори и те с течение на времето губят тази способност. „Нормално е, природата изисква от мъжа да направи пауза, преди да възстанови способностите си за правене на деца", успокоява ни сексологът Джийн Фанинг.

2. Само жените симулират оргазъм

ЛЪЖА. Мъжете също симулират оргазъм, макар и доста по-рядко. „Така постъпват онези, които не са преценили добре силите си, но искат да направят комплимент на партньорката си за нейната сексуалност. Симулирането при мъжете протича с рязко ускорение на темпото, силни напъни на финала и отвличащи маневри по време на предполагаемата еякулация", разяснява драматургията опитният мистър Фанинг. Можете да прикриете липсата на семенна течност само ако ползвате презерватив и след половия акт чевръсто го свалите и запокитите някъде далече. Във всички останали случаи лъжата ви ще бъде разкрита.

3. Изборът на алкохол влияе на усещането от секса

ИСТИНА. Професор Стивън Лем от Нюйоркския университет е категоричен - алкохолът снижава чувствителността на половия член. Ако все пак решите да ударите няколко глътки за кураж преди секс, подбирайте внимателно питието. „Заради съдържанието на фитоестрогени - вещества, подобни на женските полови хормони, бирата прави човека по-добродушен. А добродушкото не може да бъде напорист завоевател. Водката, особено в големи количества, повишава желанието, но намалява способностите. Първо изчезва еякулацията, а после и самата ерекция. Оптималният вариант е две чаши червено вино с леко мезе", съветва врелият и кипял в алкохолни битки руски сексолог Евгений Кулгавчук.

4. При самозадоволяване мъжкият оргазмът не е толкова приятен

ЛЪЖА. „Биологичната интензивност на мъжкия оргазъм не зависи от начина, по който е предизвикан. По-голямо значение имат здравето и възрастта. Освен това общото ниво на удовлетвореност зависи най-вече от психологическата настройка - сексуалните фантазии и желания на човека, от обстановката и т.н.", обяснява американският сексолог Малкълм Пауърс. С други думи, ако сте здрав, прав и корав, можете и без жена да получите несравнимо удоволствие. Но най-добре го направете с партньорката си - заради въпросната „психологическа настройка".

5. Оргазмът може да се тренира

ИСТИНА. Кандидатът на медицинските науки Деби Хърбенк от Университета в Индиана твърди, че можете да повишите интензитета на оргазма, но не много. За целта трябва да тренирате мускулите на перинуема си чрез така наречените Упражнения на Кегел (питайте Google за повече подробности), които са валидни и за мъже, и за жени. За да разберете кои мускули трябва да съкращавате, опитайте да прекъснете процеса на уриниране. Повтаряйте тези упражнения по няколко пъти на ден - те благоприятстват кръвоснабдяването на простатата, подобряват ерекцията и усилват физическата наслада по време на оргазъм.

6. Бройката еякулации е ограничена

ЛЪЖА. През 1984 г. германският учен Ото Еферц, основавайки се на факта, че жената произвежда ограничен брой яйцеклетки през живота си, предполага, че и мъжките възможности имат граници. След сложни изчисления той дори стигнал до определено число - 5400 еякулации. А това означава, че мъжете трябва внимателно да изразходват запасите си и да не се занимават с онанизъм и прочее срамни дейности. Тази теория и до ден днешен не е потвърдена и не се разглежда сериозно от учените.

Източник: Монитор, Михаил Чипилев

http://www.blife.bg

Атлас на мъжките ерогенни зони

Множественият оргазъм

6 неща, които не знаете за секса!

Оргазъм – мисията е възможна!

Жените го обичат бавно /18 +/

Пътеводител на плътските наслади

Какви са сексуалните тайни на жените според зодиака?

За мъжете 3 часа оргазъм и нито минута повече!

Идеалната жена припада след оргазъм

 

 


Сходни връзки

Оргазмът-върхът на кефа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди