изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-07 @ 15:10 EEST
Китаец оцеля след два поредни удара на мълния /Видео/    
Китай В Китай издирват неизвестен мъж, който камерите за улично наблюдение са заснели да оцелява след два поредни удара на мълния.Записът на инцидента бе излъчен от Централната телевизия на Китай (CCTV), съобщава Life News. Видеоклипът показва минувач, който е поразен на два пъти от мълния в разките на само няколко секунди, но оцелява и макар и замаян напуска мястото на произшествието на собствен ход.

Разрядите на мълниите са толкова мощни, че и на двете места на ударите са оставили изгорели фрагменти върху асфалта. Удивително за зрителите обаче, китаецът преживява и двата удара.

ССTV не уточнява кой е главният герой в куриозния заприс и в кой китайски град е заснето чудото.

В интернет-форумите вече се появиха съмнтения, че подобен случай е възможен в действителност, но според други показаното на видеото е истина, тъй като клип с подобно качество не може да бъде монтиран във Photoshop.

На свой ред специалистите напомнят, че само 10% от ударените от мълния всъщност загиват, като по правило това става, когато разрядът премине през жизнено важни органи, или предизвика спиране на сърцето или дишането. Медиците потвърждават, че ог физиологична гледна точка е възможно китаецът да остане жив и след два последователни ударана мълния, но определено младият мъж е извадил голям късмет.

http://zonabg.info

 


Сходни връзки

Китаец оцеля след два поредни удара на мълния /Видео/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди