изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:16 EEST
Зелените в Германия: На пазара има "опасни вибратори"    
По светаЗелената партия в Германия е притеснена не от някаква традиционна екологична кауза като радиация от АЕЦ или пестициди в храните, а от "секс играчките" в магазините. Според 10 депутати на партията правителството трябва да се намеси и да провери вибратори и различни еротични приспособления, съдържащи по думите им опасно високи нива от фталати и  омекотители на пластмаси.

Около 20% от германците използват подобни играчки, които обаче може да се отразят на хормоналния им баланс и дори да предизвикат безплодие и да увредят плода на бременните, съобщи сп."Шпигел".

В доклада на депутатите от Бундестага, озаглавен "Сексуалното здраве като въпрос на защита на потребителите", се предупреждава, че проблемните вещества могат да доведат още до диабет и затлъстяване. В много развити държави фталатите и други омекотители на пластмасите вече се забраняват, допълват авторите.

Депутатите посочват, че докато в детските играчки подобни вещества са обект на много строг контрол и силно ограничение, при секс приспособленията те достигат до 58% от материалите. Авторите цитират списанието за потребители  Öko-Test, според което над половината от тестваните вибратори не са издържали проверката за токсична безопасност.

Отговорът на дясноцентристкото правителство е, че няма как да се намеси и въведе някаква регулация, защото няма научни изследвания за вредата или безвредността на споменатите материали в секс играчките. Друг проблем е, че националните власти трудно биха регулирали поток от продукти, които се пазаруват изключително по интернет и чрез внос. На трето място се посочва, че Германия и други държави в ЕС са препоръчали въвеждане на европейска процедура за одобряване.

Зелените са гневни от подобни отговори и пренасочване на въпроса към европейско ниво. Те дават за пример Дания, където от 2010г. министерството на околната среда е наредило на проблемните секс приспособления да се поставят предупредителни стикери, да се избягват моделите от PVC, а на вибраторите да се поставят презервативи.

"Макар да засягат тема табу, предизвикващите рак и хормонален и имунен дисбаланс химикали не са нещо тривиално. Властите носят отговорност и трябва да действат. Въпросът не може да се замита под килима, когато става дума за рискове за здравето", коментира депутатът Фолкер Бек. http://www.dnevnik.bg

Кармен Електра обича вибратора си

Камелия: Ох, къде ми е вибраторът?

Камелия е безсрамна в секса

99 секс факта, които никога не си чувала

Искам си вибратора!

ФРЕНСКО СПИСАНИЕ ПОДАРЯВА ВИБРАТОРИ НА ЧИТАТЕЛКИТЕ СИ

Жените са недоволни от два пъти секс седмично

 


Сходни връзки

Зелените в Германия: На пазара има "опасни вибратори" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди