изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:31 EEST
ВМРО започна събирането на подписка пред парламента против държавното нехайство срещу циганската престъпност    
ПолитикаСофия. Пред Народното събрание ВМРО започна събиране на подписи против държавното нехайство срещу циганската престъпност, предаде репортер на Агенция “Фокус”. От ВМРО отричат протестът им да е провокиран от събитията в Катуница и според тях – отдавна институциите не се справят с проблема с циганите. На протеста пред Народното събрание са дошли повече млади хора, със знамената си, както и с националното знаме.

„Събрали сме се много представители на младежки организации, студенти, млади хора, представители на младежкото ВМРО, други организации. В последните 20 години държавата остави един етнос да прави каквото си иска извън рамките на правовия ред и държавността. Говорим за циганите. Този протест не е свързан със събитията в Катуница, а е началото на една наша подписка, с която ще изискаме от държавните институции да спазват закона и всички хора в нашата страна да имат равни права и равни задължения. Искаме държавните институции да си свършат работата и държавата да си влезе в ролята. А не – както се случва сега, да е пасивен наблюдател и правителството да отлага и отлага решаването на тези проблеми. Все повече млади хора усещат безперспективността на всичко това, което се случва в нашата страна. Ние искаме да се изучим тук, да създадем семейства, да си плащаме тук и нашето бъдеще да е тук. В момента ние се чувстваме застрашени”, каза Александър Йолов, председател на младежката организация на ВМРО в София.
Изключително засилено е полицейското присъствие пред сградата на парламента. Пред Народното събрание има поставени ограждения. В градинката между Софийския университет и Народното събрание е пълно с полиция. Има спрени полицейски автомобили.
Красимира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

ВМРО започна събирането на подписка пред парламента против държавното нехайство срещу циганската престъпност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди