изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:27 EEST
КРИЗА Е: Брюксел забрани на децата да надуват балони    
Европейски съюзДецата вече няма да могат да надуват балони, докато не навършат 8 г. Ограничението е въведено от европейската директива за безопасност на играчките, одобрена и внедрена в националните законодателства на страните членки на ЕС. Според директивата, децата до 8-годишна възраст не могат да надуват сами балони, ако са без надзор, защото има риск да ги глътнат и да се задушат, пише в. \"Дейли телеграф\", цитиран от БТА.

Директивата съдържа специални разпоредби и за играчките, които издават шум, в това число детските музикални инструменти. Мечетата пък ще трябва да бъдат от материал, който може да се пере, защото европейските законодатели са притеснени, че мръсните играчки биха могли да са източник на болести за малчуганите.

Забрани има и за играчките, които децата използват често по време на детски партита, като например свирките, от които при надуване се появява дълъг цветен хартиен език, или комплектите за игра, при които децата ловят с въдица рибки, прикрепени към магнитчета.

Не всички в ЕС обаче одобряват разпоредбите на директивата за безопасност на играчките. Според Франк Фуреди, преподавател по социология в университета в Кент забраните в директивата са част от тенденцията за все по-голям контрол над живота на децата, а това лишава малчуганите от възможността сами да изследват нещата, да научават и да се забавляват, докато си играят. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

КРИЗА Е: Брюксел забрани на децата да надуват балони | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди