изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:03 EEST
100-ГОДИШЕН ПРОБЯГА МАРАТОНА В ТОРОНТО    
СпортБританецът Фауджа Синг стана най-възрастият бегач, преминал пълната маратонска дистанция, след като финишира в надпреварата в Торонто. 100-годишният Синг влезе в “Рекордите на Гинес” с постижението си. Той завърши последен, тъй като пробяга 42 км и 195 метра за повече от 8 часа, което е с шест часа повече от времето на победителя Кенет Мунгара. Кениецът триумфира за четвърта поредна година. Cемейството на Фауджа Синг, неговите приятели и привърженици изчакаха столетника на финала.

 Това бе осмият маратон в кариерата му, като първият е пробягал на 89-годишна възраст. През 2003 г., отново в Торонто, поставя рекорд във възрастова група над 90 години с резултат 5 часа, 40 минути и една секунда. В четвъртък, дни преди старта си в маратонската дистанция, роденият в Индия британец постави световни рекорди за бегачи над 100 години в 8 различни дисциплини – от 100 м. до 5000 метра. “Той разби очакванията на всички. Постижението му се равнява на повторна сватба. Всички се радваме за него. Фауджа постигна мечтата на живота си”, заяви треньорът и преводач на ветерана Хармандер Синг. Следващата цел на 100-годишния Фауджа Синг е участието в щафетата на факела за олимпийските игри в Лондон през 2012 г. През 2004 г. той носи и огъня за Олимпиадата в Атина.

 


Сходни връзки

100-ГОДИШЕН ПРОБЯГА МАРАТОНА В ТОРОНТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди