изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 12:57 EET
Пенис и вагина взривиха Пловдив    
Култура 3D пенис и 3D вагина в платно станаха повод за нов артскандал под тепетата. Двете картини „Български политически възбудител” и „Български избирателен полегател” са част от изложбата по случай Деня на народните будители. Тя ще бъде открита в галерията на Дружеството на пловдивските художници на 31 октомври – в навечерието на празника, от 18 ч.

Двете творби стряскат авторите – едни се възмущават, други философстват, трети се срамуват да гледат, а четвърти ги считат за съвременни шедьоври, пише "Марица".

Това се случва от вчера, откакто картините са в изложбения салон. Скандалът зрее, но никой не се осмелява да запали фитила. А бомбата отново е поставена от полския художник с българско потекло Аркадиуш Борис Жабовски.
 
Авторът на разтърсващите композиции,  полякът българин, нашумя с предишните си три проекта, отразяващи основните цивилизационни извори – като се започне от човешкото начало, което бе представено с кръв и сперма, като се мине през занемарения Пловдив, запечатан със старост, екскременти и порно, та се стигне до човешкото същество, намиращо се в безизходица, защото не може да помогне на себе си и заобикалящия го свят, представено чрез платното за самолетната катастрофа на полския президент Качински и бруталното убийство на сестрите Белнейски.

Художникът Аркадиуш Жабовски е ексцентрик. Като човек, който неволно е привлечен от скандалите, този път той ни сюрпризира с картина, на която е изобразена разпъната на кръст вагина.

Точно преди Нова година Жабовски усетил, че вече е дошло времето да покаже истинско изкуство. Тогава ексцентрикът показа лицето на злото с памперс с кръв и бутилка със сперма.

Техниката, в която са изпълнени новите две картини, е гореща цветна енкаустика върху хартия. Размива се между рисунката и живописта. Двата обекта са в пространствено изображение. Цената е 2222 лева. Двойката е илюстрация на двойния стандарт на живот в България, а 2 е и оценката, която той пише на всичко, което се случва с нас.

Художникът Аркадиуш Жабовски е от Пловдив, но живее в родопско село. Завършил е стенопис в Художествената академия. В момента защитава докторска дисертация в Академията на изкуствата във Виена, Австрия.  http://www.blitz.bg

Путин с две мъжки достойнства, Обама само с едно

Чехия отсява имигранти по ерекцията им

Нарисувал огромен пенис на покрива на къщата си

Появи се първото легло за секс

Откриха вибратор от каменната ера

Краставица с форма на пенис се роди в Унгария

Кондом пираня брани със зъби дами от изнасилвачи

Дърво с формата на пенис вдигна малко шум

Главният редактор и неговият пенис

Новата творба на Давид Черни - фонтан от висящи пениси

Намериха скрито съкровище в Несебър

 


Сходни връзки

Пенис и вагина взривиха Пловдив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди