изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-01 @ 15:04 EEST
Преподавател напусна ПУ заради ”доктор” Стоичков    
Образование Присъждането на званието доктор хонорис кауза на Христо Стоичков разбуни духовете в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Видният социолог Цветозар Томов обяви, че напуска университета. В отворено писмо социологът изказа позицията си и причините, довели до кардиналното му решение да напусне преподавателския си пост в пловдивския университет, съобщи БГНЕС.


В петък почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" бе присъдено на Христо Стоичков на специална церемония церемония. Футболистът получи почетния знак на висшето училище и грамота на старобългарски и латински език от ректора на висшето училище доц. д-р Запрян Козлуджов, който изтъкна големия принос на Стоичков в популяризирането на България по света.

"От медиите научих, че Пловдивският университет е присъдил званието доктор хонорис кауза на г-н Христо Стоичков, пише до ректора на Пловдивския университет доц. д-р Запрян Козлуджов социологът. "Няма да коментирам въпроса с какви постижения в сферата на науката и образованието новоизлюпеният почетен доктор на Пловдивския университет е заслужил тази чест. Известно ми е, че присъждането на най-високото академично звание на хора, доказали се преди всичко с умението си да ритат топка, се превърна в традиция за този университет", подчертава той.

Томов припомня, че това звание е присъждано на българския футболист Христо Бонев, италианската футболна звезда Карло Анчелоти, както и на германския футболен деятел Енгелберг Неле. Случаят с г-н Стоичков, обаче, е връх на тази срамна традиция, предвид факта, че става дума за впечатляващо неук и необразован човек, казва още Томов.

Според него това унижава не само ректора, а и членовете на Академичния съвет на университета, които са пряко отговорни за това решение, но и всички преподаватели и студенти на Пловдивския университет, които нямат нищо общо с него. Тъй като не искам да споделям подобно унижение, настоявам незабавно да прекратя трудовия си договор с Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", пише Томов.
Доцент д-р Цветозар Томов преподава в Катедра "Критическа и приложна социология".

„Полиглотът“ Стоичков пак блести /ВИДЕО/

КРИЗА Е: Стоичков с 15 000 евро заплата като консул?

Щерката на Стоичков пробвала да тъче на два стана

Каролев скочи на Стоичков след кървавото писмо

Ицо и Парис избират Мис Украйна

 


Сходни връзки

Преподавател напусна ПУ заради ”доктор” Стоичков | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Преподавател напусна ПУ заради ”доктор” Стоичков
Автор: Anonymous да 2011-11-13 @ 18:27 EET
Браво, имало и хора с чест и достойнство!
Преподавател напусна ПУ заради ”доктор” Стоичков
Автор: Anonymous да 2011-11-14 @ 08:14 EET
А на Стоичкон му харесва да бъде клоун в този цирк. С какво ще тане по по по!  Човек трябва да си знае мястото, но винаги можеш да станеш кипазе!


Преподавател напусна ПУ заради ”доктор” Стоичков
Автор: Anonymous да 2011-11-14 @ 11:18 EET
Защо трябваше да бъде обиждан по този начин г-н Стоичков? За обидата на академичното съсловие да не говорим!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.24 секунди