изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-28 @ 17:48 EEST
"NEW 5": НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ОТ КЪДЕ СИ, ВАЖНОТО Е КАКЪВ ПРОДУКТ ПРЕДЛАГАШ    
Култура \"Бяхме 17-ти по ред. Всички от журито бяха изморени. Когато обаче запяхме, вдигнаха глави, започнаха да ръкопляскат... Операторите си тактуваха... Председателят на Академията композиторът Стефан Димитров вдигна палци, през цялото време си тактува...\". Това разказват един през друг Ева-Мария Петрова, Иванина Паскалева, Иван Лазаров, Ралица Русева и Деница Ангелова от \"New 5\".

Както НДТ писа, петимата талантливи възпитаници на вокалния педагог Милена Пеева от училището по изкуствата СОУ \"Свети Климент Охридски\" смазаха конкуренцията на втория етап на конкурса за българска песен за Евровизия и с най-голям брой точки - 190, оставиха зад гърба си звезди като Десислава, Маргарита Хранова, Софи Маринова, Стелияна Христова и др. Дни след голямата победа децата споделят, че още не могат да повярват на успеха си.

Когато чу журито английската версия на песента, останаха изумени, споделят добричките певци. Те са доста разочаровани от коментарите, които заливат форумите. \"Критикуват ни за текста, но ние пред журито изпяхме песента не на български, както е известна, а на английски език. Не във варианта \"Произведено от българи\", а „Chance for better life”, обяснява Ева-Мария. И допълва, че записът на английската версия ще е готов до дни и тогава всички ще могат да го чуят. \"В „Chance for better life се разказва за случващото се по света, за трудностите в живота и как можем ние младите да решим проблемите. Как искаме всички да повярват, че ние, хората от младото поколение, можем да променим света. Тестът е убийствен! Песента е просто за Евровизия, всеки може да намери нещо за себе си - и млади, и стари\", категорични са тийнейджърите. Те разказват още, че по време на интервюто водещият Драго Драганов също е останал очарован от тях. А Георги Енчев /единият от дуета Румънеца и Енчев/, като разбрал, че са от Добрич, казал уверено: \"Ние ще спечелим!\". Децата са недоволни и от коментари, свързани с факта, че на предния етап песента им бе на предпоследно място от 33 песни, а сега е първа. \"Ние нямаме връзки. Просто английският вариант е много по-добър\", категорични са изпълнителите. Те разказват и за страхотните емоции, които са преживели след като са разбрали, че имат най-много точки. Това е станало във влака \"Албена\" - на път за Добрич. \"Пяхме във влака, всички ни аплодираха. Кондукторите си отвориха вратите, за да ни слушат\", споделят децата.

\"Няма значение, дали певецът е известен или не, дали е от град или село, важен е продуктът, който предлага\", категорични са талантите от СОУ \"Свети Климент Охридски\". Те са убедени, че зад успеха им стои цялостното им представяне. Излезли с подготвена хореография, \"задаваха ни въпроси, шегувахме се, видяха, че не сме надути, нито някакви затворени от провинцията. Дадохме всичко от себе си, представихме се като за последно\". Певците не крият, че зад успеха им стои огромен труд. \"Репетирахме до последно, ходихме на танци - при Павлета Живкова - ръководител на хип-хоп формация \"Степ бай степ\". Тя ни се обади, за да ни подкрепи непосредствено преди участието ни. Много й благодарим!\". И продължават: \"Толкова много труд сме хвърлили! Даваме всичко за тази група, ние нямаме личен живот. По-често сме заедно отколкото с родителите си. Почти не излизаме, не ходим по кафенета като съучениците си. На училище, на репетиции, на училище, на репетиции...\". \"Милена за нас е всичко\" - така отговарят децата на въпрос какво е за тях вокалният им педагог Милена Пеева. \"Тя е нашият най-добър приятел. Като втора майка. Винаги ще ни подкрепи, тя казва: Войната е за силните. Когато ходим на репетиции, е толкова весело. Това за нас не са репетиции. Дори се шегуваме, че ще си сложим диван в нейната стая... Милена е прекрасен човек, искаме да сме с нея във всяка свободна минута. Тя вярва в нас и дава всичко от себе си. За Евровизия бяхме малко скептично настроени, а тя: \"Деца, можете!\". Не ни подкрепя само Милена, а цялото й семейство. Станахме едно голямо семейство!\". \"Герасимова е страхотен човек! - в един глас говорят децата. - Може би тя е най-щастливият директор, защото наградата дойде точно на патронния празник на училището\". Изпълнителите благодарят на директора за подкрепата, и споделят, че от СОУ \"Св. Климент Охридски\" им поемат всички разходи без дневните. Голяма подкрепа нашите таланти срещат и от “Deep Zone Рroject”, които са автори на теста, музиката и аранжимента на песента. \"Те са много радостни от успеха ни. Нашите взаимоотношения не свършиха с написването на песента, те ни станаха приятели и продължават да ни подкрепят\", споделят децата. 

\"Няма значение какви са коментарите, по-добре такива, отколкото въобще да не говорят за нас. Няма да ни сломят!\", категорични са добричките таланти. Сега обмислят какви още изненади да вкарат в изпълнението си, за да са още по-силни. Искат да направят и видеоклип, който да се върти до полуфинала. Разказват, че телевизия \"Добруджа\" ще ги заснеме безплатно, но са необходими средства, за да се плати на софийска фирма за монтажа. За това им трябват спонсори.

\"Всичко което правим, го правим за публиката, за да ни харесат - споделят децата. - Първото ни място за нас е много голяма награда. Радваме се, че този път оцениха таланта, а не парите\". И допълват уверено: \"Излизаме на 14 януари и ги разбиваме!\". НДТ      

 


Сходни връзки

"NEW 5": НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ОТ КЪДЕ СИ, ВАЖНОТО Е КАКЪВ ПРОДУКТ ПРЕДЛАГАШ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди