изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 13:44 EEST
НОВ УРОК ПО АМЕРИКАНСКИ: Мъж откри стрелба в US университет, има убити и ранени    
По света

Най-малко седем души са убити, а трима ранени, след като въоръжен мъж откри огън в частен християнски университет в Оукланд, щата Калифорния, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на председателя на общинския съвет Лари Рийд. Полицията съобщи, че е задържала вероятния извършител и че няма пряка опасност за обществената сигурност в района, предаде БТА.



Според властите заподозреният е с корейски произход, над 40 години. Според местната телевизия Кей Ти Ви Ю той е бивш студент и открил огън вътре в класна стая. Стрелбата избухна тази сутрин местно време в университета Ойкос в Оукланд, близо до Сан Франциско.

По-рано полицията съобщи, че има много ранени.

Канал Фокс нюз, цитиран от ДПА, предаде, че има четири или пет покрити тела пред сградата на колежа. Телевизионен репортаж показа хаотична сцена на втурнали се към сградата тежко въоръжени полицаи, които издирват извършителя, както и на окървавени хора, пренасяни на носилки в линейки.

Пасторът Джон Ким, който основал училището преди 10 години, каза, че чул около 30 изстрела в сградата. Според очевидец въоръженият мъж е студент, който застрелял от упор един човек по време на час, а след това направил стаята на решето.

В университета Ойкос се изучава теология, музика, азиатска медицина и се предлага обучение за медицински работници. На сайта му пише, че университетът гарантира "най-високия стандарт на обучение с християнски ценности и вдъхновение".

Само преди месец въоръжен ученик в Охайо откри огън в гимназиално кафене и уби трима души. Това бе най-кървавият случай в американска гимназия през последните шест години, припомня Ройтерс.

На 14 февруари 2008 г. седем души бяха убити и около двайсет ранени, след като бивш студент по социология откри стрелба в университет в американския щат Илинойс.

Година по-рано 23-годишен студент от Южна Корея застреля тридесет и двама студенти и преподаватели в университет в американския щат Вирджиния, след което сложи край на живота си. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

НОВ УРОК ПО АМЕРИКАНСКИ: Мъж откри стрелба в US университет, има убити и ранени | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди