изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 13:42 EEST
38 600 ЛВ. СЪБРАХА ЛАЙЪНС И ПРИЯТЕЛИ ЗА БЛАГОРОДНИ КАУЗИ    
Общество На провелия се традиционен пролетен бал Лайънс клуб Добрич, заедно със своите приятели събраха 38 600 лв. 23 300 от тях ще отидат за основните проекти на организацията, съобщават от клуба.

През тази година стартира най-новата инициатива на клуба за профилактика на гръбначните изкривявания на деца от първи до трети клас, съвместно с ДКЦ2. Вече приключиха прегледите в СОУ \"П.Р.Славейков\". Констатирани са отклонения при 96 от 360-те  деца в начален курс или при около 27 % от  тях има някаква степен на сколиоза, констатират в доклада си специалистите под ръководството на д-р Павлина Бахлова. Следващото училище, в което още продължат профилактичните прегледи е ОУ \"Йордан Йовков\". С него ще приключи първият етап на проекта, а от следващата учебна година прегледите ще продължат, като целта е да бъдат обхванати всички 2 350 добрички деца в тази възраст.

Вече година и половина продължава работата по проект \"Майките на Лайънс\", съвместно с Дома за медико-социални грижи, по който вече са обхванати 29 деца със специални нужди от социализация. Те са на възраст от 8 месеца до 3 години. Интензивните занимания на педагозите с тях доведоха да добри резултати, децата настигат връстниците си в своето развитие и 11 от тях вече са осиновени.

През септември Лайънс клуб - Добрич           , възстановява работа и по третия си базов проект \"Профилактика на детското зрение от 3 до 6-годишна възраст\". Настоящата учебна година бе нулева за тази програма, тъй като бяха обхванати всички деца в добричка област на посочената възраст. С новите попълнения на първа възрастова група в детските градини ще се възобновят и безплатните прегледи.

Друга важна нициатива за Лейънс клуб Добрич е изграждането на чешмата в центъра на града, която официално ще бъде открита на 21 май. По традиция, след бала за 13-тия рожден ден на организацията в Добрич, който бе отбелязан на 21-ви април, членовете й засадиха 15 вечнозелени дръвчета в Лайънс – гората, обособена в местността \"Дъбовете\". Инициативата тази година съвпадна и с Деня на Земята. Семейството на Лайънс клуб Добрич се увеличи с двама нови членове, които бяха чартирани официално в празничната нощ и вече наброява 27 души. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

38 600 ЛВ. СЪБРАХА ЛАЙЪНС И ПРИЯТЕЛИ ЗА БЛАГОРОДНИ КАУЗИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди