изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 19:58 EEST
ПАРАДОКСИ НА ПРАВОСЪДИЕТО: Присъда спаси тайните на Калинка    
Ред и сигурност   Скандалната бивша шефка на Държавен фонд \"Земеделие\" Калина Илиева сключи споразумение със Софийската районна прокуратура. И така успя да се спаси от ефективна присъда за фалшифицирането на дипломата си. Ако процесът бе минал по общия ред, я грозяха до 8 години затвор. Още от самото начало на заседанието в Софийския районен съд Калина Илиева изрази готовност да се споразумее.

Въпреки намеренията си тя се появи с трима изявени адвокати - Галя Пенкова, Иван Иванов и Петър Китанов. Първоначално се обърка какво точно иска, дали делото да бъде отложено, защото не е получила препис от обвинителния акт в законовия 7-дневен срок, или да се пристъпи към споразумението. Затова предпочете да отговаря на въпросите на съда само с \"да\" и \"не\". Единствените по-дълги изречения, които каза, бяха, че е безработна, живее в столичния квартал \"Стрелбище\" и има малолетно дете. По отношение на образованието след дълга пауза и замисляне все пак промълви: \"Среднистка съм\". Наблюдаващият прокурор Виктор Тарчев предложи Илиева да бъде осъдена на 3 години затвор с 5-годишен изпитателен срок. Адвокатите й настояха делото да се засекрети, тъй като щели да излязат факти и обстоятелства \"от дълбоко лично и интимно естество\". Съдът обаче отхвърли искането им, мотивирайки се, че обвинението не касае лични, а професионални качества на подсъдимата. След час и половина размисъл съдът прие споразумението. Илиева се призна за виновна и отказа да дава повече обяснения. Освен условното наказание тя бе осъдена да заплати и 1408 лева разноски, както и хонорарите на тримата си изявени адвокати. \"Няма да коментира нищо, оставете я\", помоли единият от защитниците й Китанов. Прокурорът Тарчев обясни, че присъдата е успех, тъй като ако е признала вината си и е поискала съкратена процедура, е било възможно съдът да постанови пробация. \"Тя не е осъждана, има малко дете, за което трябва да се грижи, и можеше да получи по-леко наказание. Явно обаче така са я посъветвали адвокатите й\", обясни Тарчев. Неофициално от защитата й коментираха, че е предпочела по-тежкия вариант, тъй като в противен случай в хода на процеса биха излезли факти и обстоятелства за нея, за които не би искала да стават обществено достояние. Скандалът с дипломата на Калина Илиева избухна преди година, когато се разбра, че тя е работила във фонд \"Земеделие\" с фалшив документ за висше образование. Човекът, когото Илиева е наела, за да изработи ментето, остана неизвестен. Той е автор на 4-те документа, с които бившата чиновничка е удостоверявала, че е магистър по икономика и комуникации от Висшия институт по техника и икономика в Берлин.
Захари БЕЛЧЕВ

http://paper.standartnews.com

ВСИЧКО ЗА ГОЛЕМИЯ КАДЪР НА ГЕРБ КАЛИНА ИЛИЕВА

 


Сходни връзки

ПАРАДОКСИ НА ПРАВОСЪДИЕТО: Присъда спаси тайните на Калинка | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПАРАДОКСИ НА ПРАВОСЪДИЕТО: Присъда спаси тайните на Калинка
Автор: Anonymous да 2012-06-05 @ 10:50 EEST
Ама стига с тия заобикалки на законите,за кокошка няма прошка-за милиони няма закони.Трябваше  да си го отнесе по надлежния ред, какви са тия присъди-условно за мен е едно голямо нищо.Тя като с е научила да лъже така ще бъде докато остарее лъжи,лъжи и само лъжи.Ако моите деца излъжат в такъв вариант ще се вдигне врява до бога,а някой хора са ......Тя пак ще се вреди на някое хубаво работно местенце след време,а ние с елитните дипломи ще мием прозорци и коли в чужбина,тука няма вреждане от връзкари и роднини до девето коляно.
ПАРАДОКСИ НА ПРАВОСЪДИЕТО: Присъда спаси тайните на Калинка
Автор: Anonymous да 2012-06-05 @ 11:22 EEST

Калина Илиева е богопомазана...

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди