изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:18 EEST
КУП ОТЛИЧИЯ ЗА ГРАЦИИТЕ НА ЙОВКА НЯГОЛОВА    
Спорт

Над 600 деца, занимаващи се с художествена гимнастика и естетическа гимнастика, взеха участие в най-мащабния турнир „Цветята на България”. Състезанието се проведе в зала  Универсиада (София) и бе организирано от СК Академик МФВС, БФХГ и БФЕГГ. Децата се състезаваха по възрасти, индивидуално и ансамбли.



Грациите на Йовка Няголова – председател и треньор на  СКХГ „Миг-Гергана”-90, представиха по-най достоен начин град Добрич и спечелиха златните медали за участието си с отбори с деца до 10 г. Чудесно своите композиции изиграха и девойките младша възраст.

При 10-годишните изключителен успех постигна малката Полина Велкова  - три първи места на без уред, топка и въже. Първа на без уред стана и Благовестина Станимирова, а трета завърши Елица Тракийска.

При девойките младша възраст на четвърто място на без уред се класира  Магдалена Кирилова. Успешен дебют на Ипек Николаева, която зае трето място на топка и четвърта позиция на без уред. Пета на без уред завърши Елиз Сербезова, а шеста приключи  Яница Петрова.

На 2 и 3 юни се състоя международен турнир „Академик CUP” за всички възрасти ДМВ, ДСВ и жени с участието на 100 гимнастички от 14 страни и отбора на България в състава, на който бяха и двете добрички грации, които оставиха прекрасни впечатления с изпълненията си. Второ място място и купа в многобоя (без уред и въже) за очарователната и изключително борбената гимнастичка Полина Велкова, която обра овациите на публиката и специалистите от страната и чужбина. При ДМВ Магдалена Кирилова получи медал за четвъртото място в многобоя (без уред и бухалки) и се нареди след три рускини.

„Много грациозна и много переспективна гимнастичка – това бяха думите за нея и аз вярвам искренно че ако се труди в бъдеще ще бъде винаги на почетната стълбичка”, заяви Йовка Няголова.  Гимнастичките получиха много подаръци и лакомства на състезанията, но най-големият и ценен подарък беше този на Ивайло Костантинов и Юнион Ивкони, който единствен помогна на отбора, за което деца и родители изказват най-искрени и  сърдечни благодарности. 

 


Сходни връзки

КУП ОТЛИЧИЯ ЗА ГРАЦИИТЕ НА ЙОВКА НЯГОЛОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди