изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:30 EEST
ЛЮБОПИТЕН КАЛЕЙДОСКОП    
Любопитно

БРАТ ПИТ ЩЕ ПРОДУЦИРА ФИЛМА ЗА МЕРЕЛИН МОНРО * 800 ФРАНЦУЗОЙКИ СЕ РАЗДЕЛИХА С ИЗКУСТВЕНИТЕ СИ ГЪРДИ * ГЕРМАНЕЦ ЗАДЪРЖА ДЪХА СИ ПОД ВОДА ЗА 22 МИНУТИ И 22 СЕКУНДИ



БРАТ ПИТ ЩЕ ПРОДУЦИРА ФИЛМА ЗА МЕРЕЛИН МОНРО

 

Актьорът Брад Пит взе решение да помогне на режисьора Андрю Доминик и да изкара на екран дългоочаквания биографичен филм за Мерилин Монро, съобщи американски таблоид. Предполага се, че ролята на легендарната певица и актриса ще бъде поверена на Наоми Уотс. Снимките на новия проект трябваше да започнат още през януари 2011 г., но бяха забавени по ред причини.

Макар че се съгласи да бъде продуцент на лентата, все още не е ясно дали Пит ще поеме някоя от ролите в нея. Въпреки това той подчерта, че филмът ще бъде завършен. "Този път ще го направим", обеща в интервю Брад. БГНЕС

 

800 ФРАНЦУЗОЙКИ СЕ РАЗДЕЛИХА С ИЗКУСТВЕНИТЕ СИ ГЪРДИ

 

Julia Yurudyuk Близо 800 жени са се възползвали във Франция от отстраняване на имплантите на компанията Поли имплант протез (ПИП), която се озова в центъра на световен здравен скандал. Това показват данни към края на април, оповестени днес от здравните власти.

Към края на април 7868 жени са отстранили имплантите си, от които 5257 като превантивна мярка, съобщи Националната агенция за безопасност на лекарствата и здравните продукти (Ansm). "Агенцията е получила информация за общо 48 случая на аденокарцином (рак) на гърдата при жените с импланти на ПИП" или още три случая спрямо края на март, уточнява същият източник.

Според френските здравни власти няма доказателство за увеличаване на рисковете от рак за жените с импланти на ПИП. Но тези импланти имат много по-висок процент на скъсване от средното. Смята се, че около 30 000 жени във Франция са си имплантирали силикон на тази компания, чиято централа се намира в Южна Франция. Правителството препоръча на тези жени да махнат имплантите си. actualno.com

 

ГЕРМАНЕЦ ЗАДЪРЖА ДЪХА СИ ПОД ВОДА ЗА 22 МИНУТИ И 22 СЕКУНДИ

 

Германски фрий дайвър влезе в Книгата на рекордите Гинес, като успя да задържи дъха си под водата повече от 20 минути.

35-годишният Том Зетас детронира предишния носител на рекорда, бразилеца Рикардо Баия, като не диша под водата цели 22 минути и 22 секунди. Необикновеният подвиг бил извършен в Китай през уикенда, предаде БГНЕС. Предишният рекорд на Баия беше 20 минути и 21 секунди.

Публикувани бяха снимки от по-ранен етап на състезанието, когато Зетас беше постигнал време от 18 минути и 16 секунди. За улеснение на състезателите, когато първоначално били потопени във водата, температурата била 5 градуса по Целзий, но с течение на времето тя нараснала до 40 градуса по Целзий.

От дебюта си през 2000 г. Зетас е подобрявал многократно собствените си рекорди в дисциплината, официално известна като статична апнея. Той обаче има и няколко рекорда за "динамична апнея" - плуване възможно най-дълбоко под водата, без да диша.

Преди време германецът заяви, че не яде нищо пет часа преди състезанието, за да забави метаболизма си. След това той изпълва белите си дробове с колкото се може повече чист кислород, но дори и без това преди време той държеше рекорда за статична апнея без предварително вдишване на чист кислород, като задържа дъха си за 10 минути и 12 секунди.

Зетас има капацитет на белите дробове, който е с 20 на сто по-голям от този на средностатистическия човек с неговите размери и талантът му бил открит за първи път, когато инструктор по гмуркане забелязал способността му да задържа дъха си.

Том Зетас подобри същия световен рекорд и на 19 септември 2008 година. actualno.com

 


Сходни връзки

ЛЮБОПИТЕН КАЛЕЙДОСКОП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди