изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-07 @ 11:31 EEST
Първо отрязали ръцете на млад мъж, после ги горили    
НовиниОтрязаните ръце, намерени в река Огоста край врачанското с. Гложене в понеделник, са на млад мъж на възраст между 20 и 30 години, категорични са съдебните медици от Враца. Според тях ръцете, отрязани до раменете, принадлежат на един човек. Те са горени след престъплението. Силно обгоряла е едната от тях, но извличането на ДНК материал все пак е било възможено. \"Все още се изготвя поисканата от разследването ДНК експертиза, а във всички полицейски управления в страната търсят информация за изчезнали или станали жертва на престъпление.\"

Това каза вчера шефът на ОДМВР във Враца Росен Иванов, който лично наблюдава разследването по случая.

От полицията в Оряхово, която първа пое случая, твърдят със сигурност, че в близките около реката общини няма обявени за изчезнали.
Вероятно откритите отрязани до раменете ръце са на младеж от друг край на страната.

Според криминалисти той може да е сред обявените за национално издирване млади хора от столицата или други места и да е станал жертва в Северозападна България, ако е бил отвлечен в региона.

Докато не излезе ДНК експертизата, не може да се каже все още дали ръцете са на 22-годишния Николай Йорданов, който изчезна на 14 юни в София, или на друг млад човек, казаха от областната полиция във Враца.

Очаква се най-късно до края на другата седмица ДНК експертизата да бъде готова. Тогава а разследващите със сигурност ще стеснят кръга и ще знаят чии са намерените останки и кого да издирват. Криминалистите са единодушни, че става дума за убийство. Много е вероятно то да е извършено в района, в който са намерени отрязаните ръце.

Зловещата находка бе открита в единия от двата варела, изплували близо до брега на реката. В другия не били открити следи от човешки останки.

На 18 юни Бисер Ангелов, който обслужва помпите, които теглят вода за напояване на нивите с тютюн край с. Гложене , се натъква на варелите.
С един дълъг прът ги избутва към брега, за да не пречат на помпите. И щом изскочиха близо до мен, видях двете човешки ръце Уплаших се, сподели вчера той. Мъжът е силно притеснен след зловещата находка и последвалите разпити в полицията. Като се натъкнал на останките, веднага се обадил на кмета на Гложене Петко Петков, който пък повикал оряховските полицаи.

Установено е със сигурност, че варелите не са влачени дълго време от течението на реката. Те са били пуснати във водата близо до мястото, където в понеделник бяха открити.

Затова криминалистите продължават от няколко дни да търсят следи от извършено престъпление в района. Те поискаха информация от съседните районни управления за намерени подозрителни находки.

\"Полицаите и много доброволци от селото обиколиха в жегите голям район около мястото, където бяха намерени отрязаните и обгорени ръце. Не откриха обаче други останки от човешко тяло или някакви следи, които да подсказват за извършено престъпление,\" каза кметът на Гложене Петко Петков.

Близо до брега било намерено единствено загаснало огнище, а остатъците от него били също изследвани. В тях обаче не са открити следи от изгаряне на човешки останки.

В Гложене вървят какви ли не слухове след зловещата находка на Бисер Ангелов. Много хора се страхували първите дни да отидват до нивите си близо до Огоста.Полека-лека обаче се успокоили, като разбрали, че няма пострадал човек от района.  http://www.24chasa.bg/

 


Сходни връзки

Първо отрязали ръцете на млад мъж, после ги горили | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди