изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 05:46 EEST
Наши служби засекли коката на борда на “Св. Николай“    
Новини 21 български моряци и техният капитан бяха заловени с 3000 кг кокаин на борда на кораба \"Свети Николай\" край бреговете на Испания рано сутринта в сряда.Нашенците са били следени от началото на януари, след като постъпили данни за контактите им с колумбийския картел на братята Велес, пише в. \"Стандарт\". Испанските власти съвместно с българските спецслужби организирали мащабната акция с кодовото име \"Спартан\".

Преди дни нашите служби успели да засекат разговор, в който българин уговарял последните подробности около доставката на кокаина с кораб от Южна Америка, научи \"Стандарт\".

Предполагаемите кораби по това направление са били три, като един от тях е заловеният \"Свети Николай\". Плавателните средства били следени през целия път, включително и от спътник. В тази част на операцията съдействали и агенти от Финансовата полиция на Италия, която се включила с въздушно наблюдение. Според разследващите вероятно \"Свети Николай\" е натоварен в района на Карибския басейн, след което по плана на колумбийците трябвало да бъде претоварен на друг по-малък кораб край испанските брегове. Поради тази причина наркотикът бил открит в трюма, подготвен за прехвърляне, а не бил укрит, каквато обикновено е практиката при такива доставки.

Трафикантите не са знаели, че през цялото време са били следени от испанската полиция, която пък е поддържала постоянна връзка с колегите си в България. Щом корабът бил засечен да приближава, по разпореждане на съдебните власти в Мадрид било взето решение за абордаж. Атаката била извършена вечерта на 13 август. По време на ареста екипажът не оказал никаква съпротива.

Няма данни за връзка между участниците в тази акция и нашумялата в последните месеци \"Кокаинови крале\", при която бяха задържани Евелин Банев-Брендо и още няколко българи. В началото на годината колумбийците са избрали и транспортното средство, с което да бъде пренесен кокаинът. Най-подходящ се оказал търговският кораб \"Свети Николай\". Плавателният съд е дълъг 130 м и широк 25 м. По това време е бил под името \"Бургас\" и закотвен в Африка. От испанската полиция посочват, че \"Свети Николай\" е отплавал към Латинска Америка през юли, а колумбийската група е изпратила свой член в Галисия, който да отговаря за \"посрещането му\". Той трябвало да изпрати друг кораб, който да вземе ценната пратка от този с българския екипаж в открито море. http://www.cross.bg

Продават опасна нова дрога с късмети за кафе

Ексклузивно в БЛИЦ: Арестуваният наркодилър с разкошния имот е Михаил Младжов – съпруг на Деси Зидарова

МУТРАТА НРАВЪТ СИ НЕ МЕНИ: Собственикът и управителят на хотел \"Родина\" - арестуваните с кокаин в Гърция

Бината е вторият застрелян край Разлог

Огромна порно колекция в бърлога с басейн и джакузи на пловдивски наркокрале

 


Сходни връзки

Наши служби засекли коката на борда на “Св. Николай“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди