изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-19 @ 10:46 EEST
Депутатка от ГЕРБ отхвърли решението на КАТ да й състави акт    
Ред и сигурност, Депутатът от ГЕРБ Йоана Кирова, която вчера отне предимство на мъж с колело на пешеходна пътека в центъра на София, ще обжалва наложения й акт и глобата в размер на 100 лева, съобщи БГНЕС.

Инцидентът е станал около 11 часа в четвъртък на пешеходна пътека на „Цар Освободител“ и „6-ти септември“ в София, съобщиха от СДВР. Джипът на депутатката не осигурил предимство на пешеходците. В този момент обаче минал велосипедист, бутайки колело, който успял в последния момент да избегне удар с колата. Случилото се е видяно от екип на „Пътна полиция“. Съставен е акт на Кирова, а глобата е в размер на 100 лева.

"Движих се с нормална скорост. Имам вече акт и ще го обжалвам, защото имам възражения", заяви Кирова пред журналисти в парламента.
По думите й, когато е стигнала до пешеходната пътека, не е имало пешеходци.
"Моята версия е следната - движих се с автомобила си по посока от БАН към ул. "Раковски" и приближавайки пешеходната пътека поглеждам отляво и отдясно, и установих, че няма пешеходци, след което тръгвам да преминавам пътеката. В дясната лента до мен се движи микробус, в този момент, в който влизам и преминавам пешеходната пътека, пред мен изскача човек на велосипед. Аз подминавам, защото не можех в този момент да спра, той минава зад мен и стига до тротоара, на който имаше полицай", продължи разказа си Кирова.

Депутатката заяви, че ще обжалва, защото не е отнела предимство.
"В акта е записано, че съм отнела предимство на преминаващ и са посочени трите имена на лицето. Нямах контакт с велосипедиста, а той няма възражения и претенции към мен, така ми казаха", твърди Йоана Кирова.

За положението на микробуса до нея депутатката, която е снаха на похитения от "Наглите" Киро Киров, каза, че няма навик и спомен да следи кой е спрял и кой - не.

По-късно също пред журналисти в Народното събрание министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че пътният инцидент с депутата Йоана Кирова е доказателство, че няма двоен подход от страна на МВР, предаде "Фокус".
Министърът заяви, че е разбрал за случая от медиите и коментира, че никой не е застрахован от такива инциденти. По думите на Цветанов контролните органи са направили всичко необходимо.

http://dnes.dir.bg

Депутатката Йоана Кирова с къща във Виена

Депутатката Йоана Кирова (ГЕРБ) се е сдобила с недвижимо имущество в Австрия. В имотната си декларация за миналата година, тя е декларирака попукпката на къща във Виена. Това стана ясно, след като Сметната палата в България публикува имотните декларации на хората във властта.

Къщата и двора са 237 квадрата, а сделката е за приблизително 1,1 млн. лева. Имотът е записан на името на съпруга и, бизнесмена Иван Киров. Освен новият дом, Кирова и мъжът й са се сдобили и с нова кола, Ауди на стойност 194 000 лева.

В интервю за Стандрат, депутатктат сподели, че има емоционална връзка с Виена, където тя и съпруга и са живели продължително време. Той е учил там, а тя е живяла там две години.  Йоана Кирова сподели още, че се надява някой ден децата и да учат там. Това е бил водещият мотив за сключване на сделката.

http://www.bgmedia.at

Йоана Кирова е родена на 19 март 1976 година в град Карлово, България. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“ - ФНПП, Виенски университет, The Open University към НБУ – ЦПО – специалност: „Мениджмънт и управление“. Тя е снаха на Киро Киров, собственик на компанията за търговия на строителна техника и инструментална екипировка „Киров“ АД. Киров е сред основните спонсорите на ГЕРБ, както и на кметската кампания на Бойко Борисов. На парламентарните избори през 2009 година е избрана за народен представител от листата на ГЕРБ.

 


Сходни връзки

Депутатка от ГЕРБ отхвърли решението на КАТ да й състави акт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди