изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-07 @ 22:44 EEST
Президентът ремонтира НСО    
НовиниИма допуснати слабости при работата на службите по време на охраната на националната конференция на ДПС и ще бъдат взети много сериозни мерки, както организационни, така и технически. Това обясни държавният глава Росен Плевнелиев и допълни: \"Възложил съм изработката на доклад и анализ на действията на НСО на Тодор Коджейков.\" Началникът на кабинета на Плевнелиев Цветлин Йовчев също прави оценка на случилото се.

 \"Недопустимо е случаен човек да влезе и да насочи от упор оръжие към политически лидер. Призовавам станалото да не бъде използвано за предизборни цели, защото това ще е много опасно и безотговорно. Не бива да се насажда омраза и да се предизвиква политическо напрежение\", каза още президентът. Той осъди още веднъж нападението и сподели, че е разговарял лично с Ахмед Доган, докато е бил на преглед в Правителствена болница. След това Плевнелиев сподели, че е говорил и с Лютви Местан, когото е поздравил за новия пост. \"Този акт бе не само недопустимо посегателство върху политически лидер, но и срещу демократичните устои на държавата\", каза Плевнелиев. И обясни, че темата ще бъде сериозно разгледана на предстоящото заседание на Консултативния съвет по национална сигурност на 5 февруари. Тогава се очаква главният прокурор, началникът на НСО и вицепремиерът Цветан Цветанов да изнесат доклади по темата.
\"Терористичният акт на летище Сарафово, както и този срещу лидера на ДПС Ахмед Доган са изключително негативни за развитието на България и със сигурност ще маркират по този начин и настоящата година\", коментира още президентът. Той каза, че не е чел доклад, в който да пише, че Хизбула са замесени в терористичния акт в Сарафово.
Сред приоритетите на президента за 2013 г. е приемането до април на пакета от 4 закона за сигурността и службите. \"Те трябва да гарантират край на съперничеството между правителствената и президентската институция за контрол върху службите и ясни правила и отговорности в сектора\", категоричен бе Плевнелиев.
Наталия Малчева

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Президентът ремонтира НСО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди