изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:42 EEST
ЗА 6 ГОДИНИ ВЛИЗА ЗАД РЕШЕТКИТЕ ИЗРОД, БЛУДСТВАЛ С БОЛНО МОМИЧЕНЦЕ    
Ред и сигурност На девет години затвор при строг затворнически режим е осъден 47-годишния Янко Ив. Ат. от село Царевец, реши Окръжният съд в Добрич, който след като редуцира наказанието определи той да излежи 6 години в затвора. Янко е осъден за извършено в условията на опасен рецидив блудство с 11-годишно момиченце. Престъплението е станало на 20 април миналата година в шабленското село Смин.

 

Мъжът е признат за виновен, че в условията на опасен рецидив, чрез употреба на сила и заплашване, е извършил блудствени действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст.

След като мъжът се е признал за виновен, съдът е допуснал делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. В тази връзка и присъдата му е намалена с 1/3. Затова при първоначално наложеното наказание 9 години лишаване от свобода, съдът е постановил Янко да излежи 6 години в затвора, обясниха от пресцентъра на Окръжния съд.

Нае 20 април 2012 г. 11-годишното момиченце, заедно с друго дете, играели на улицата пред дома им в селото. Около обяд решили да се разходят. Стигнали до необитаема къща, влезли в двора й и започнали да берат цветя. Тогава Янко отишъл при тях, хванал за рамото 11-годишното момиче и го избутал в необитаемата къща. Принудил го да мълчи, като го заплашил, че ако каже нещо, ще го бие. Мъжът затворил и залостил вратата. След това блудствал с детето. В това време другото дете плачело и блъскало вратата отвън. Преди да пусне жертвата си, Янко отново я предупредил да не казва за случилото се. Когато вечерта майката забелязала следи от насилие по тялото на дъщеря си, разбрала за стореното. Жената отишла при кмета на селото и поискала да телефонира в полицията, но той й отказал под предлог, че няма ваучер за телефона си. Тогава майката поискала от своя позната да й услужи с телефон и сигнализирала органите на властта.

Съдебно-психиатричната и психологична експертиза по делото е показала, че момичето има лека степен на умствена изостаналост и много лесно може да бъде манипулирано. Експертизата на Янко установила, че той е психично здрав, състоянието му е давало възможност да разбира свойството и значението на извършеното от него, както и да дава достоверни обяснения по делото. Той е рецидивист и вече е осъждан 3 пъти за кражби. Има начално образование, семеен е и не работи.

Вчера подсъдимият не се е явил в насрочения за разглеждане на делото му час в Окръжния съд, поради което се е наложило да бъде принудително доведен от служители на Областно звено „Съдебна охрана”. Делото е било отложено за по-късен час, след което приключи с постановяване на присъда. Тъй като насилникът често сменял адреса си, съдът е решил той да бъде задържан под стража до влизане на присъдата в сила. Тя подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Варна. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

ЗА 6 ГОДИНИ ВЛИЗА ЗАД РЕШЕТКИТЕ ИЗРОД, БЛУДСТВАЛ С БОЛНО МОМИЧЕНЦЕ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗА 6 ГОДИНИ ВЛИЗА ЗАД РЕШЕТКИТЕ ИЗРОД, БЛУДСТВАЛ С БОЛНО МОМИЧЕНЦЕ
Автор: Anonymous да 2013-02-01 @ 08:22 EET
Ало, Нова добруджанска уточнете си статията Изрод ще лежи 6 години зад решетки  е заглавието ,а в самата статия става въпрос за 9 години,кое вярното за циганина от Царевец трябва 90 години затвор ,а не 9 год.
ЗА 6 ГОДИНИ ВЛИЗА ЗАД РЕШЕТКИТЕ ИЗРОД, БЛУДСТВАЛ С БОЛНО МОМИЧЕНЦЕ
Автор: Admin да 2013-02-01 @ 10:26 EET
Ало, ти с пинкода 188.254.255.34, научи се да четеш дума по дума - циганинът ще лежи 6 години, защото съдът му редуцирал /променил/ наказанието от 9 на 6 години. Иначе, що се отнася до това колко да лежи - ние сме за кастрация и за доживотен затвор, защото няма смъртно наказание. Приятен ден и чакаме извинение.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди