изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:02 EEST
МЕЧКА ОТ ШВЕЙЦАРИЯ ЩЕ Е НОВИЯТ ОБИТАТЕЛ НА ЗООПАРКА В ДОБРИЧ    
ЛюбопитноНов обитател ще има от тази седмица Центърът за защита на природата и животните в Добрич, съобщи заместник-кметът арх. Пламен Ганчев. Това ще е тригодишната мечка Берна, която е подарък от швейцарските партньори от дружество „Про Зоо Добрич” в швейцарския град Шафхаузен.

Мечката ще е първият обитател на изграденото през миналата година пространство за кафява мечка в уникалния за Югоизточна Европа зоопарк в Добрич. То разполага с подслон и свободно място за разходка на мечките, както и малки басейни. Изградено бе по трансграничен проект, по който си партнираха зоопарковете с Добрич и Констанца, и община Добрич.

Берна се очаква да пристигне в сряда. Тя идва,  заедно с гледач от Швейцария, който ще обучи колегата си тук. В бюджета на община Добрич има заложени средства за издръжката на новия обитател на зоопарка, която се изчислява на 235 лева месечно. 80 на сто от храната на новия обитател на зоопарка ще е плодове и зеленчуци, а 20 процента е месо – говеждо, конско, заешко, риба, обясни директорът на зоопарка Севдалина Венкова.


Почти всички обитатели на зоопарка имат осиновители от Швейцария, които всеки месец превеждат средства за издръжката на животните. От общината се надяват да се намери осиновител на мечката у нас, който да помага за издръжката й. 

Тази година Центърът за защита на природата и животните в Добрич отбелязва 10-годишен юбилей от своето създаване. Той е първата лицензирана зоологическа градина в България. Създаден е по българо-швейцарски проект на площ около160 декара с богата 40-годишна дървесна и храстова растителност. В него живеят над 100 животни от 30 вида. НДТ

С КОНЧЕ - БЕБЕ ЗООПАРКЪТ ПОСРЕЩНАОТКРИВАНЕТО НА НОВИТЕ СИ ПРИДОБИВКИ

ПРИКЛЮЧИ СТРОИТЕЛСТВОТО В ЗООПАРКА

 


Сходни връзки

МЕЧКА ОТ ШВЕЙЦАРИЯ ЩЕ Е НОВИЯТ ОБИТАТЕЛ НА ЗООПАРКА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди