изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-07 @ 18:45 EEST
Новият собственик на Канал 3 спечелил за 2 години обществени поръчки за над 30 млн. лв.    
НовиниТелевизията Канал 3 беше купена от „Медийна инвестиционна организация\" АД през юни. Относно средствата за придобиване новият собственик Мария Опренова заяви пред Радио К2, че \"парите са семейни, нейни и на съпруга й\". По неофициална информация става въпрос за 1 млн. лева.

Съпругът на Мария Опренова е Любомир Минчев, който е в борда на директорите на фирмата за телекомуникационно оборудване \"Телелинк\", еднолична собственост на \"Телелинк Холдингс Б.В.\" Нидерландия (предишно име \"СийТех Холдинг\"). Директори на холандската фирма са лицата Спас Русев, Любомир Минчев, Йордан Попов, Якобус Схаутен и Робърт Доуел, показа проверка на Биволъ в търговския регистър. Самият Спас Русев обаче не фигурира в борда на българската фирма.

В периода 2011 - 2013 Телелинк е спечелила обществени поръчки за 31 820 796 лв, показва справка в сайта на Агенцията за обществени поръчки. Фирмата доставя телекомуникационно оборудване, софтуер, резервни части и консумативи за IT инфраструктурата на Столична община, Агенцията по вписванията, Министерството на здравеопазването, съдилищата и др.

Най-впечатляваща е поръчката за \"интегрирана система за наблюдение на българо-турската граница\", спечелена от консорциум между Телелинк и Индра Системас АД (ИСПАНИЯ), която е на стойност 28 149 242.79 лв без ДДС. Тази поръчка е финансирана по европейските оперативни програми и е възложена от Дирекция \"Международни проекти\" на МВР на 07.05.2013 г.

\"Дейностите включват изграждане на локални координационни центрове, стационарни постове за техническо наблюдение, мобилни постове за техническо наблюдение и периметрови сигнално охранителни системи, комуникационно оборудване за осигуряване на предаване на видеоинформация, данни и др. между отделните елементи на интегрираната система, доизграждане на регионален координационен център, надграждане на национален координационен център, както и съпътстващи строително ремонтни работи, обучение, инсталационни и интеграционни дейности и тестване на системата\" - гласи описанието на поръчката.

Биволъ потърси Мария Опренова за коментар относно връзката между обществените поръчки и нарастването на семейното благосъстояние. \"Нямам никакво участие в \"Телелинк\" и не мога да коментирам\" - каза тя. Мария Опренова потвърди, че средствата за покупката са \"семейни\", но беше категорична, че \"Телелинк\" не е семейна фирма.

Capture_2013-08-03_a_20.31.51

Прочутата снимка от яхтата на Спас Русев в Монако. Отляво-надясно: Петър Петров - Амигоса, осъден за пране на 28 млн. долара, Милен Велчев, бивш финансов министър при НДСВ, сега представител на руската банка ВТБ за България (ВТБ е известна като \"банката на КГБ\" и е стратегически партньор на КТБ на Цветан Василев), Мирослав Севлиевски, бивш министър на енергетиката в правителството Сакскобургготски, подписал възстановяването на проекта АЕЦ \"Белене\", Любомир Минчев и Мария Опренова (в синия овал), отскоро собственици на Канал 3. В дъното са убитият контрабандист Иван Тодоров - Доктора и бившият министър на транспорта Пламен Петров, сега шеф на \"Виваком\", която е собственост на КТБ и ВТБ.

https://www.bivol.bg

 


Сходни връзки

Новият собственик на Канал 3 спечелил за 2 години обществени поръчки за над 30 млн. лв. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди