изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 12:18 EEST
ШВЕЙЦАРСКИЯТ ДАРИТЕЛ БАРБАРА ГЕРИНГ Е ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН    
НовиниШвейцарският еколог и дарител, един от инициаторите за създаването на Центъра за защита на природата и животните в Добрич, който бе открит точно преди десет години, е предложена на Общинския съвет за удостояване със званието Почетен гражданин на Добрич.


Предложението е на комисията, оглавявана от председателя на Общинския съвет Ангел Табаков, която разгледа всички постъпили номинации. Припомняме, че в срока до 31 август, в секретариата на Общинския съвет бяха постъпили шест номинации. Те бяха за Барбара Геринг – швейцарски еколог и дарител за Добрич, Венцислав Димов Димов – фолклорист и краевед, Веселин Иванов Бончев – педагог, общественик, дарител, Енчо Господинов Иванов – журналист, деятел в сферата на хуманитарната дипломация, Международния Червен кръст и Червения полумесец, Жельо Стайков – икономист и общественик, деятел за развитие на стопанския туризъм в Добруджа, Иван Жечев Костадинов – краевед, родоизследовател, музеен  деятел.
На заседанието на 13-членната комисия кандидатурата на Барбара Геринг, която е била подкрепена с подписи и от повече от 240 добричлии, е получила квалифицирано мнозинство. Окончателното решение предстои да вземе Общинският съвет на 17 септември. Почетното отличие ще бъде връчено на тържествената сесия на Общинския съвет на 25 септември – Деня на Добрич.
Барбара Геринг е еколог и дарител. Тя ще бъде отличена за нейната и на Сдружение „Про Зоо Добрич”, Шафхаузен, дългогодишна, последователна и всеотдайна благотворителна дейност, инициатива и подкрепа за изграждане и развитие на Центъра за защита на природата и животните в град Добрич, за децата, хората и природата на Добрич и България.
 


Сходни връзки

ШВЕЙЦАРСКИЯТ ДАРИТЕЛ БАРБАРА ГЕРИНГ Е ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди