изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-01 @ 12:39 EEST
Берлускони, по-добре стой си в Италия    
Коментари БИВШИЯТ италиански премиер Силвио Берлускони обмисля дали да се кандидатира за евродепутат от България. Идеята му предложили негови съветници - така той може отново да се сдобие с депутатски имунитет, след като в родината си Италия е осъден на 8 г. затвор.

Миналата седмица горната камара на италианския парламент гласува той да бъде отстранен от поста сенатор заради ефективната присъда за данъчни измами в особено големи размери. Вотът на Сената лиши от парламентарен имунитет основателя, главния финансов гарант и лидер на партията “Форца Италия”. Не стигат тия грозни нещастия върху главата на Берлускони, но и пътят му към Европарламента от Италия също е отрязан. Дори младата му годеница Франческа Паскале се зарече да отнесе въпроса с трагедията на годеника си до папа Франциск. А според дъщеря му Марина баща  остава лидер, а Италия трябва да се срамува за това, което му е причинила.
И докато семейството прегрупира силите си за отбрана и нападение, съветниците му също търсят изход. Ето защо го съветват да се огледа в други три европейски държави - Унгария, България и Естония, и да прецени в коя от тях да се кандидатира за евродепутат. Казват, че тъкмо България била най-подходящата да го изстреля към парламента в Брюксел.

Официално посочената причина за тази идея - че бил приятел с бившия премиер Борисов, изглежда силно атакуема. Първо, защото не е много ясно колко депутати ще успее да изпрати догодина в Брюксел ГЕРБ. И второ - самият Борисов вече категорично отрече да има каквито да било намерения да спасява политическата кариера на своя приятел Силвио. За Берлускони има и резервен изход - да получи българско гражданство с указ на президента срещу инвестиция от 511 000 евро в българската икономика. Което за богатството на Берлускони - оценено на 9 млрд. евро към 2010 г., едва ли ще бъде проблем. Отсега може например да се прогнозира, че като най-добър в телевизионния бизнес той от раз може да насочи въпросните инвестиции и да си напазарува някоя родна телевизия, а защо не и няколко. Те пък биха му вършили чудна работа при кампанията за европейските избори догодина.

Като стана дума за предизборна кампания, лесно може да си представим и с какви послания Берлускони ще залее българския избирател. Със сигурност нещо от рода на: “Тези, които не са гласували за мен, са жалки задници. В България има много нещастници, които са гласували против своите собствени интереси.” (По реч на С. Берлускони от 2006 г., която, разбира се, се отнася за италианците.)

“Не мога да повярвам, че българите могат да бъдат такива идиоти, че да се хванат в този капан, като гласуват за други кандидатие, а не за мен.” (По коментар за резултатите от изборите в Италия през 2008 г.)

Берлускони обаче ще бъде във вихъра си на българска почва, ако успее да реализира идеята си в Европарламента да има повече свежи лица - “актриси, телевизионни звезди, адреналинки и дискотечни танцьорки”. Бедна му е фантазията какво изобилие от кандидати ще има у нас. Те обаче могат да бъдат бясна конкуренция. “Искам млади лица, нови физиономии, за да лансираме в Европа обновения имидж на партията (неговата “Форца Италия”, която през 2008 г. се трансформира в “Народна свобода”). С подобно послание впрочем Берлускони идеално ще пасне на новата гражданска вълна в България - да се смени тотално омразната политическа класа.

За всекиго от избирателите ще има по нещо. Като например категоричното: “По-добре да обичам красиви жени, отколкото да бъда гей”, “имаме хубави секретарки…, страхотни момичета и по-малко комунисти” (думи на Берлускони пред американски бизнесмени)...
Да оставим засега настрана проблясъците на Берлускони. Нека да припомним други негови “достойнства”, заради които вероятно неговите съветници мислят за България като за резервен спасителен вариант за италианската политическа звезда. Берлускони е човекът, който е известен с ловките си маневри за избягване на съдебно преследване - разследван е или са му повдигани обвинения за връзки с организираната престъпност, счетоводни и данъчни измами, корупция и подкупи на длъжностни лица. В три от случаите, когато срещу италианския премиер се повдигат обвинения, съдебните дела се блокират заради закони, които самият Берлускони прокарва като премиер и които му осигуряват имунитет.

Берлускони обаче не е за подценяване. Той е човекът, който накара милиони италианци да го гласуват за него с послания от типа: “Ще ви намаля данъците, ще ви увелича пенсиите” (кой избирател не мечтае за подобни чудеса). Отгоре на всичкото шансовете му се увеличават, защото специално българският избирател все се надява на някой Спасител, който да го измъкне - от нищетата, мизерията, безработицата, да му реши проблема с училището на детето, с ниската пенсия или с нежеланите бежанци... Колко му е тогава Берлускони след опита за евродепутат да се опита да влезе и в българския парламент. Членството ни в ЕС му го позволява. Друг е въпросът, че българската политика изобилства от негови подражатели - някои са вече вътре в парламента, други напират. Малките български берлускончета имат и друг недостатък: родната публика все пак ги познава доста добре. А вносният Силвио си е направо екзотика, чужденец, по който по правило българинът обича да залита. Остава да видим кой от българските политици ще му каже: “Силвио, стой си в Италия, тук място за тебе няма.” Защото и той, и българските берлускончета трябва да знаят римската поговорка: Никога не заставай срещу онзи, който е по-добър от теб.  http://www.24chasa.bg

Еделвайс стана водеща при Берлускони

Годеницата на Силвио съди Мишел Бонев за 10 млн. евро

Секс робиня на Кадафи: Държаха ме в подземие, за да задоволявам жестокия диктатор

Шер: Имах най-страхотните любовници на света /ВИДЕО/

ВСИЧКО ЗА БЕРЛУСКОНИ


 

 


Сходни връзки

Берлускони, по-добре стой си в Италия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди