изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-19 @ 17:21 EEST
Редниците Мустафа, Ибрям и Рафет от Карловското поделение, които пикаят по паметниците и викат "гяур", нямат място в Б    
Новини София. Редниците Мустафа Бектамов, Ибрям Камарлов и Рафет Сакатов от бойното поделение на Българската армия в Карлово, които пикаят по паметниците на едни от най-големите родолюбци - братята Евлоги и Христо Георгиеви, и използват до болка познатия ни термин "гяур", нямат място в редовете на Въоръжените сили и отговорност за тяхното поведение и възпитание носят преките им началници.

Десет дни, след като войниците от Българската армия, пребиха местен младеж, дръзнал да им направи забележка, защото спокойно се облекчавали на най-новия карловски паметник, разследването продължава, без да има съответните санкции и решение.
Приключена е проверката на полицията по инцидента в Карлово, предстои материалите да бъдат предадени в прокуратурата, каза началникът на Районно управление „Полиция” в Карлово Атанас Бочев. Прокуратурата ще трябва да се произнесе дали материалите да се изпратят във Военна полиция, или да останат в Районна прокуратура. „По случая няма задържани лица, това е само обикновена проверка”, каза Бочев. Разследването на инцидента в Карлово по всяка вероятност ще бъде продължено от "Военна полиция". Това каза полк. Борислав Сертов, началник на „Военна полиция”. „Военна полиция” взе активно участие в разследването на случая, за да установим кои са младежите. Помогнахме на колегите от МВР, установихме, че става въпрос за военнослужещи. По случая беше заведено досъдебно производство в РУ МВР Карлово, и ние помогнахме на колегите”, обясни полк. Сертов. По думите му – случаят е от преди десетина дни - около 8 декември. Пострадалият е бил охранител в близко заведение, направил е забележка на тримата мъже, след което са го пребили. „До вчера не се знаеше, че тримата са военнослужещи, помогнахме на колегите от МВР в издирването на извършителите и се радвам, че работим добре с тях”, каза полк. Сертов.
"Досъдебното производство сега най-вероятно ще бъде поето от нас, тъй като извършителите са от наша компетенция. Материалите от досъдебното производство вероятно ще бъдат препратени от Районната прокуратура във Военноокръжна прокуратура Пловдив и разследването ще бъде продължено от "Военна полиция”, каза полк. Сертов.
„Деянията на тези военнослужещи може би покриват презумпцията за нанасяне на средна телесна повреда (ако пострадалият е с тежко комоцио и има усложнения) воденето на такова досъдебно производство е задължително. Ще се установява дали деянието на военнослужещите не покрива и други членове от Наказателния кодекс”, каза полк. Борислав Сертов.
Осъждаме както поругаването на паметника, така и побоя над младежа, каза кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов. В нощта на инцидента в Карлово, тримата военнослужещи са били цивилни, каза кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов. "Случаят е от преди около 10-ина дни. Информиран съм, освен мен са информирани естествено, и са задействани Районно полицейско управление и Районна прокуратура. Не знаех, че става въпрос за войници, защото вечерта, когато е станал инцидентът, те са били цивилни. Впоследствие разбрах това, информиран съм и за състоянието на пострадалото момче. Това са недопустими неща, не само нанесените телесни увреждания на момчето, но и това, което са направили с паметника на Евлоги и Христо Георгиеви. Това е недопустимо като действия и категорично ги осъждам както аз, така и карловската общественост. Не може да се поругава паметта на двама от най-големите български дарители, видни карловци, които са направили много, много за града и за България", каза Емил Кабаиванов.
Материалите във връзка с поругаването на паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово все още не са изпратени във Военно-окръжна прокуратура в Пловдив, каза военно-окръжният прокурор полк. Емил Ангелов. Въпреки, че той знае неофициално за инцидента, все още нищо не е пристигнало при тях. „Случаят е още в Карлово, предполагам, че има разследване”, каза полк. Ангелов. Според него, вероятно чак след Нова година случаят ще се поеме от Военна прокуратура, тъй като първо трябва да мине през Районната прокуратура в Карлово. По думите му, разследващите не забавят, нито покриват станалото, тъй като едва във вторник е станало ясно от командира на бригадата, че става дума за военнослужещи.
 


Сходни връзки

Редниците Мустафа, Ибрям и Рафет от Карловското поделение, които пикаят по паметниците и викат "гяур", нямат място в Б | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди