изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 14:17 EEST
Светът свършва на 5 февруари 2040 г.    
Любопитно Учени от NASA публикуваха сензационно изявление - след 30 години планетата Земя може да изчезне след сблъсък с гигантския астероид 2011 AG5, чиито размери са около 150 метра. Предполагаемата дата за край на света е 5 февруари 2040 година. Учени твърдят, че вероятността за катастрофа е голяма - 1 към 625, съобщава EuroSMI.

Сблъсъкът на астероида със Земята ще доведе до смъртта на милиони хора, но човечеството няма да изчезне напълно. Експертите подкрепят твърдението си, припомняйки случаят с 14-километровия астероид, довел до изчезването на динозаврите.
В момента специалистите могат да дадат само приблизителни размери на астероида 2011 AG5. С по -точни данни ще разполагат след няколко години. В периода 2013-2016 година небесното тяло ще бъде в удобно за наблюдение разстояние от Земята.
Експертите в момента са ангажирани с проучването и разработването на методи, които да помогнат на човечеството да предотврати сблъсъка на гигантски астероид с нашата планета. Като алтернатива те предлагат да се създаде специална космическа ракета, която да се свърже с астероида и да го отведе на безопасно от Земята разстояние или просто да промени орбитата му.
Експертите също така разглеждат възможността за използване на ядрени оръжия, но тази вариант е преценен като неуспешен, защото фрагменти от астероида могат да паднат на нашата планета под формата на метеоритен дъжд.
http://www.cross.bg
 


Сходни връзки

Светът свършва на 5 февруари 2040 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди