изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-04 @ 19:43 EEST
КРИЗА Е: ПРЕДЛАГАТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ В ДОБРИЧ    
НовиниПредложение за увеличение на възнагражденията на общинските съветници от Добрич е публикувано на сайта на общината. Докладната записка е на председателя на ПК „Бюджет, финанси и данъчна политика” Божанка Вуцова /ГЕРБ/. Предстои тя да бъде разгледана от местния парламент.

С нея се предлагат промени в Правилника за организацията и дейността на Общински съвет - Добрич, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Те са въз основа на обнародваните в началото на тази година промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация, с които се уреждат възнагражденията на председателя на Общински съвет и общинските съветници, както и участието им в постоянните комисии към общински съвет.
Промените предвиждат възнаграждението на председателя на общинския съвет в Добрич да е не повече от 90 на сто от заплатата на кмета. Вместо досегашния текст, според който, месечното възнаграждение на общинските съветници е 30 % от средната брутна работна заплата в общинската администрация, сега се предлага то да е една минимална работна заплата за страната, но не повече от 70 на сто от брутната работна заплата на председателя на общинския съвет.
Друга предвидена промяна е всеки общински съветник да е член на поне една постоянна комисия и да може да бъде избран в най-много три постоянни комисии и само в едно ръководство. Така общинските съветници Емилия Добрева, Желка Керанова, Галина Митева, Иван Добрев и Владимир Калчев и Денис Номан ще могат да участват поне в една комисия, се посочва още в предложението. НДТ

КРИЗА Е, ГЛАСУВАЙ, НАРОДЕ: Средно с 1000 лева скачат заплатите на висшите чиновници


 


Сходни връзки

КРИЗА Е: ПРЕДЛАГАТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди