изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-04 @ 04:17 EEST
Насъскват Румъния да нахлуе в Украйна и Приднестровието    
По света Румънските средства за масова информация призовават държавните мъже в страната да подготвят военна интервенция в Украйна за защита на „румънските територии“ Северна Буковина и Южна Бесарабия. „Украйна се намира на прага на гражданска война. Не е изключено разделянето на страната на проевропейски Запад и проруски Изток“, – съобщи на 26 януари румънското издание Adevarul. „Готова ли е Румъния да защити румънците в Северна Буковина и Южна Бесарабия?“, – пита въпросното издание.

„Украйна е изкуствена, нееднородна държава, появила се върху руините на СССР, с 24-годишна история, по отношение на която Румъния има големи териториални претенции, и която може да се раздели на две части съвсем скоро, – продължава изданието. – Конфликтът с проевропейската опозиция тихо пълзи към реална гражданска война“.

„Нима в подобна ситуация, в случай на насилствени действия, румънската държава не трябва да се намеси чрез въоръжена сила, за да защити румънците, живеещи на територията на Украйна? Русия ще защити руснаците там, както направи в Кавказ. Логичният извод е, че румънската държава не само не трябва да изключва, но дори трябва специално да се готви за неминуемата въоръжена интервенция в Северна Буковина, а защо не и в Преднестровието, за да защити румънците там“, – пише изданието.
По данни от преброяване на населението в гореописаните територии живеят 117 хиляди молдовяни, 31.9 %.

http://worldtodaybg.com

 


Сходни връзки

Насъскват Румъния да нахлуе в Украйна и Приднестровието | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди