изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:20 EEST
НАШ СВОДНИК БЕ ОСЪДЕН НА 6 ГОДИНИ ЗАТВОР ВЪВ ВИЕНА    
Ред и сигурностНаказателният съд във Виена осъди българския гражданин Евгени А. (33 г.)  на шест години затвор. Той е бил част от българска банда за търговия с хора, която от 2009 година е организирала и поддържала група от проститутки в австрийската столица, съобщи БГ ГЛАС – вестникът на българите в Австрия. Според изданието, Евгени А. е осъден за участие в криминална организация, за международна търговия с проститутки, за търговия с хора и за сутеньорство.

Присъдата е приведена веднага в изпълнение. Според обвинението, Евгени А. е отговарял най-малко за шест жени и е взимал по-голямата част от заработените от тях пари. Ако жените отказвали да дадат парите, той ги пребивал и ги заплашвал, че ще нареже краката и корeмите им с нож.
Ако жените са отчитали „по-малко” отколкото той си представял, ги оставял без храна и вода. Някои от проститутките живеели в неговото жилище във виенския квартал „Отакринг”.
Особено ужасяваща е съдбата на едно 22-годишно момиче, посочва БГ ГЛАС. То било упоено в България, след което е изведено от страната. Когато накрая се озовава в квартирата на Евгени А., момичето е заключено и му е съобщено, че трябва да „работи”, за да върне „задълженията” си, т.е. парите с които е купен кокаина, с който е била упоена. 
До този момент момичето никога не е проституирало.
В крайна сметка девойката успява да избяга от квартирата на българина. На 4 юли миналата година, малко след полунощ, тя успява да се качи в случайно спряла на кръстовище в австрийската столица кола. Шофьорът е напълно непознат човек, който реагира на виковете на момичето „Мафия! Мафия!”. Откарва я в жилището си, изслушва историята й и я убеждава да подаде оплакване в полицията. За първи път от много време момичето получава възможност да говори с родителите си в България. До този момент те не са имали информация къде е дъщеря им и са я обявили за издирване.   
Евгени А. е задържан на 19 юли 2013 година. По време на ареста в жилището му са се намирали още две млади жени, които очевидно са били принуждавани да проституират, съобщи още БГ ГЛАС.
Припомняме, че през миналата година Окръжният съд в Добрич постанови да бъде конфискувано имущество на 32-годишния тогава Евгени Р. Анг. от Добрич на обща стойност 689 782 лв. Отнети в полза на държавата бяха придобитите от него със средства от престъпна дейност четири магазина, два апартамента, недвижим имот за спортна и развлекателна дейност, лек автомобил „БМВ”, лек автомобил „Фолксваген Голф”, 49 банкноти от 20 EUR и 39 банкноти от 50 лв., ½ идеална част от дигитална камера, от пистолет „Волтран – Майор”, от два броя пълнители, от 10 броя патрони, от компютър и от 17 мобилни телефони.
Искът срещу добричлията бе заведен от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество след влизане в сила на присъда на Окръжен съд – Варна. С нея добричлията бе признат за виновен, че в периода юли-ноември 2011 г. в Добрич, Варна и Германия, е участвал в организирана престъпна група, създадена да извършва трафик на хора през граница с цел да бъдат използвани за развратни действия. С тази присъда той бе осъден условно на 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок.
Независимо от съвпадението на име, инициали, възраст и престъпно занимание само може да се предполага, че става въпрос за едно и също лице, което е продължило да се занимава с трафик на хора и сводничество в Австрия, след като у нас му е наложена условна присъда.
В отговор на запитване на НДТ от Окръжния съд в Добрич обясниха, че не може да се установи дали е същото лице, тъй като не разполагали с никакви лични данни. НДТ


 


Сходни връзки

НАШ СВОДНИК БЕ ОСЪДЕН НА 6 ГОДИНИ ЗАТВОР ВЪВ ВИЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди