изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 13:30 EEST
УРАГАНЕН ВЯТЪР И ГРАДУШКА ВИЛНЯХА НАД СЕЛО СТЕФАНОВО    
Новини

Мълния подпали житен масив, паднали дървета затиснаха кола и огънаха ограда, затвориха околовръстния път на селото

PN 195-14 PN 194-14 PN 196-14



Гръмотевичната буря предизвика сериозни поражения в района, заключен между Добрич и селата Стефаново и Стожер. Имаше много паднали дървета, както в населените места, така и по пътя към тях, обясни началникът на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен инспектор Дарин Димитров.

Незапомнен ураганен вятър е вилнял в село Стефаново и е нанесъл много щети. Скоростта му е била над 70 километра в час, категоричен е кметът Марин Хаджийски. Според него, такава буря в селото не е имало поне от 40 години. Много дървета и клони са били съборени от бурния вятър. Много от тях са паднали по улиците и пътищата в и около селото. За известно време околовръстният път на село Стефаново е бил затворен заради падналите дървета. Организираните доброволци обаче успели да разчистят и пътят да бъде отворен още същата вечер, обясни кметът.

Поради скъсани електропроводи селото бе останало без ток. Дърво бе паднало върху лек автомобил, а друго бе огънало оградата на една от къщите. Според кмета, щетите щяха да са по-сериозни, ако преди две години не са били отрязани 25 стари и болни дървета.

Беше страшно. Такова чудо не сме виждали, споделиха жители на селото. Те разказаха, че  почти десет минути е валяла градушка, колкото орех. Тя е унищожила насажденията в дворовете на много жители на селото.

По време на бурята мълния е паднала и подпалила пшеничен блок, като е унищожила 10 кв. м от него, тъй като пожарът е бил изгасен от излелия се дъжд.

На следващия ден улиците в селото обаче бяха разчистени и нямаше и помен от бурята в петък. НДТ

 

 


Сходни връзки

УРАГАНЕН ВЯТЪР И ГРАДУШКА ВИЛНЯХА НАД СЕЛО СТЕФАНОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.45 секунди