изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:29 EEST
Правителството предложи официално Кристалина Георгиева за външен министър на ЕС    
НовиниПравителството одобри позицията на България за предстоящия извънреден Европейски съвет. На 30 август държавните и правителствените ръководители на държавите-членки на Европейския съюз трябва да номинират кандидати за нов състав на Комисията, председател на Европейския съвет и Върховен представител по въпросите на външните работи и политиката за сигурност.

Страната ни, която ще бъде представена от президента Росен Плевнелиев, ще защитава кандидатурата на досегашния член на Комисията Кристалина Георгиева за Върховен представител.
Върховният представител на ЕС се избира от Европейския съвет с квалифицирано мнозинство, със съгласието на председателя на ЕК. Мандатът му е пет години, по подобие на този на останалите комисари. Встъпването в длъжност на новата Европейска комисия е предвидено за 1 ноември 2014 г., а на новия председател на Европейския съвет – на 1 декември 2014 г.
На днешното си заседание Министерският съвет одобри и проект на позиция на българската страна за участие в неформалното заседание на Съвета „Общи въпроси“, което ще се проведе на 28 и 29 август в Милано. Основните теми в дневния ред на Съвета са прилагането на приоритетите на ЕС за следващите пет години и подобряване ефективността на функциониране на ЕС. Ще бъдат обменени и мнения по приетата от Европейския съвет Стратегическа програма на Съюза в период на промени. Ще се разгледа предложението на Италианското председателство всеки месец Съвет „Общи въпроси“ да обсъжда напредъка по един от петте приоритета в Програмата. Ще бъде дискутирана също така връзката между методите на работа и форматите на Съвета и изпълнението на приоритетите на ЕС, най-вече – насърчаването на растежа, заетостта и конкурентоспособността.

Анастасия НИКОЛОВА

СТАНЕТЕ ПРИЯТЕЛ В \"ДОБРУДЖАНЦИ\"


 


Сходни връзки

Правителството предложи официално Кристалина Георгиева за външен министър на ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди