изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 04:35 EEST
Полша не покани Путин за 70-годишнината от освобождението на Освиенцим    
По светаПолша отказа да покани руския президент Владимир Путин на срещата на световните лидери, които ще отбележат 70-годишнината от освобождаването на Освиенцим, извършено именно от руските войски на 27 януари 1945 г., съобщават световните агенции. Според агенция Reuters властите в Полша не са изпратили покана на руския лидер за тържествата във връзка с противоречията между Русия и Западна Европа заради Украйна.

В Москва са разочаровани от пренебрежителното отношение на Варшава, затова президентът на Русия не планира да участва в тържествата.

Полша е един от най-яростните критици на Русия, активно агитира Европейския съюз да засили санкциите срещу Москва и убеждава НАТО да увеличава военния си потенциал за противодействие на руската заплаха.

Зловещият хитлеристки концлагер Освиенцим е освободен на 27 януари 1945 година от войските на 60-а армия на Първи Украински фронт под командването на генерал-полковник Павел Курочкин. В него са загинали най-много съветски граждани и затова отсъствието на Путин предизвиква най-малкото недоумение. Полските власти обаче предпочитат да не рискуват с появата на руския президент на територията на страната преди предстоящите президентски и парламентарни избори, предизвиквайки негодуванието на гражданите, гласят коментарите в световните медии.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Полша не покани Путин за 70-годишнината от освобождението на Освиенцим | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди