изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:28 EEST
Армията на ДНР премина към контранастъпление по целия фронт    
По светаАрмията на ДНР, която през деня на 18 януари отби 6 атаки на украинските войски към летището в Донецк, е преминала в контранастъпление. Както са заявили представители на опълчението пред кореспондента на LifeNews, сега боеве се водят до населения пункт Пески в непосредствена близост до позициите на украинската армия. Информацията за контранастъплението бе потвърдена и от лидера на ДНР Александър Захарченко.

В момента се водят тежки контранастапателни боеве по цялата фронтова линия от Мариупол до Горловка. Киев използва примирието, за да увеличи войсковата си групировка, в т.ч. и с допълнителни подразделения, въоръжени с реактивни системи за залпов огън „Ураган” и „Град”. С тях те вече няколко дни обстрелват Донецк и Горловка, заяви Захарченко. Той съобщи, че днес привечер украински самолети са хвърлили безразборно заради лошата видимост 500-килограмови бомби по Горловка. Киев мълчи на предложенията ни за изтегляне на тежката артилерия и планомерно разпалва нова война, каза Захарченко.

Рано тази сутрин Киев заповяда на войсковата си групировка да започне масиран обстрел срещу опълченците и атака за установяване на пълен контрол над летището в Донецк. „Там ситуацията остава сложна нашите войски отбиват опитите на терористите да завземат летището, Нашите военни няма дам позволят това”, заяви пред РИА Новости официалният представител на силовата спецоперация на Киев Андрей Лисенко.

РИА Новости цитира преди минути с гриф „Спешно” и послание на Владимир Путин до Петро Порошенко, в което се предлага войските на Киев и ДНР незабавно да прекратят взаимния обстрел.   http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Армията на ДНР премина към контранастъпление по целия фронт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди