изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:26 EEST
ДИМИТРА: НА 100 ГОДИНИ СЪМ И НИКОГА НЕ Е БИЛО ЛЕСНО    
Общество 100-годишен рожден ден чества в неделя Димитра Куртева Димова от добричкото село Паскалево. Хубавият повод събра в дома на столетницата нейните роднини, приятели, представители на община Добричка, на кметството в селото. Сред тях бе и отговорният секретар на По-добрият вестник Диана Стефанова, която е най-малката внучка на рожденичката. Димитра духна свещичките с цифрата 100 на красива бутикова торта, украсена с пендари. Цветя, подарък и поздравителен адрес от името на кмета на община Добричка връчи на столетницата секретарят Соня Георгиева.

В него се казва: \"От името на община Добричка и от свое име със синовно уважение искам да засвидетелствам своята дълбока признателност към достойния Ви жизнен път, изпълнен с трудолюбие, отговорност към обществото, всеотдайност към родината и семейството. Малцина са тези, които имат щастието и късмета да преминат през изпитанието на цял век. Това е достойна възраст, мерило за мъдростта и достолепието на българина. Споделяйки радостта от празника Ви, пожелавам на Вас и Вашите близки много здраве, късмет и бодър дух!\". Цветя и подарък получи Димитра и от кмета на Паскалево Живко Желев.
Пред дошлите да споделят празника й рожденичката разказа за нелекия си живот - за пристигането си в България от Румъния когато е била на 25 години, за това как е отглеждала сама децата си докато мъжът й е бил на фронта, за трудовия си път. \"На 100 години съм и никога не е било лесно\", сподели Димитра. Тя разказа, че обръща изключително голямо внимание на храната и въобще не близва алкохол - за разлика от други столетници, според които малките количества ракия или вино са причина да доживеят до тази възраст. За най-важното нещо в живота си определи работата, \"тя крепи човека\".
Димитра е майка на две дъщери, баба на четирима внуци, седем правнуци и един праправнук - 6-годишния Андрей. За нея в момента се грижи зет й Жеко Киряков. НДТ


 


Сходни връзки

ДИМИТРА: НА 100 ГОДИНИ СЪМ И НИКОГА НЕ Е БИЛО ЛЕСНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.24 секунди