изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:09 EET
Извънредно! Убиецът на Вероника - слаб и висок мъж!    
Ред и сигурностПолицията издирва слаб висок мъж с черна кола, забелязван в района, в който бе убита студентката Вероника Здравкова. Сведения за непознатия дали клошари и роми, които се навъртат покрай моста на Янтра и алеята, свързваща жп гарата и автогара "Юг". Всички те са били прибрани и разпитани във вторник веднага след като в реката бе открито тялото на момичето, съобщава "Труд".

"Често сме виждали да спира една черна кола. От нея слиза слаб и висок мъж, за да следи преминаващите жени. Непознатият се появява през вечер. Стои и наблюдава младите момичета", разказа местният клошар Амет Мехмедов. От полицията потвърдиха, че търсят въпросния човек по описанията на бездомниците, за да го разпитат на първо време като свидетел.

Трупът на 23-годишната Вероника бе открит в река Янтра от рибар навръх националния празник 3 март. Студентката бе в неизвестност от 19 ч на 28 февруари, когато си тръгнала с колеги от мебелния магазин, в който работи. Последно била видяна от железничари, когато минала покрай жп гарата. При изваждането от реката стана ясно, че дънките на момичето са разкъсани, а по главата му има кървави рани.

Аутопсията на тялото на Вероника завърши късно вечерта във вторник и заключението на съдебните лекари е, че студентката не е станала жертва на сексуално насилие. Причината за смъртта са множество удари по главата, нанесени с предмет, подобен на брадва. Счупена е и челюстта на Вероника. Трупът й е хвърлен в реката, след като тя вече е била мъртва.

"Смъртта е настъпила малко след 19 ч на 28 февруари", споделиха разследващи. Според близките на момичето може тялото да е било хвърлено в реката между 2 и 3 март, тъй като още на 1 март целият район е бил щателно обходен от екипи на полицията със следови кучета, а трупът не е открит.

След отпадането на версията за сексуално престъпление криминалистите работят основно по хипотезата, че студентката е нападната и убита, за да бъде ограбена. Липсват чантата с парите и документите на Вероника, както и мобилният й телефон. На 28 февруари, преди да си тръгне от работа, момичето е получило месечната си заплата като продавачка. Парите обаче не са били изтеглени, установили разследващите.

В първите 48 часа от изчезването на студентката като основен заподозрян е бил нейният бивш дългогодишен приятел Радослав, с когото се разделили преди два месеца. Младежът е бил задържан и разпитван, но вече е освободен. Според негови близки той е в шок от смъртта на Вероника и отказва контакт с медии. Колежки на студентката казват, че Радослав бил много ревнив и това е била причината да скъсат. В момента Вероника имала връзка с Мартин от мебелния магазин. Понякога той я изпращал до дома й след работа.

Днес не стана ясно дали полицията вече е разпитала Мартин и дали напълно е отпаднала версията за престъпление, извършено от любов, при което грабежът е бил само за лъжлива следа.

http://pik.bg

 


Сходни връзки

Извънредно! Убиецът на Вероника - слаб и висок мъж! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди