изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:07 EEST
ЗАРАДИ ТРУПА В КУФАР ПРОВЕРЯВАТ ИМА ЛИ ИЗЧЕЗНАЛО МОМЧЕНЦЕ ОТ ДОБРИЧКО    
Ред и сигурностСлед като МВР разпространи фоторобот на момченцето, намерено в куфар, са постъпили много сигнали на хора, които искат да съдействат за установяването му. Главният секретар на МВР Георги Костов каза пред bTV, че сигналите продължават да се подават и да се проверяват. По думите му до момента обаче самоличността на момчето не е установена.

От полицията разпространиха фоторобот на детето. То е на около 5 години, с ръст 112 см, тъмно кестенява коса, кафяви очи и светла кожа.
На територията на цялата страна полицията продължава да събира информация за самоличността на момченцето. По случая се работи и извън територията на България. Проверка има ли дете, отговарящо на описанието, което наскоро да е напуснало дом за сираци, е била разпоредена лично от шефа на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева. Тя е била поръчана от МВР. В запитването си, разпратено до директорите на специализирани институции за деца, Жечева е помолила сигналите да се изпращат към МВР.
Отправила е и апел подадените от тях сигнали за деца, които отсъстват или са избягали от поверените им домове, също да се докладват на полицията.
Назначени са и проверки на всички наскоро осиновени деца, без значение от пола и възрастта им. Резултатите от тях ще се докладват на Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане и МВР.
Министерството на образованието също е разпратило запитвания до директорите на детски градини и училища в страната. От просветното ведомство искат справка за всички момчета от 3 до 7 г., отсъствали по-дълго след 1 март.
Засега в отдел „Закрила на детето“ в Добрич няма информация за липсващи деца сред тези, с които работи отделът, съобщиха за НДТ от дирекция „Социално подпомагане“. Няма липсващи деца или такива, които да са обявени за издирване, и в социалните институции на територията на Община Добрич, посочи началникът на отдел „Здравеопазване и социална политика” Иванка Титова. От Регионалния инспекторат по образование в Добрич също събират информация за отсъстващи момченца във възрастовата група от 3 до 7 години, като се очаква данните да бъдат обобщени до 27 март. НДТ

Бойко Ганчевски: Убиецът на момченцето в куфара е 40-годишен, заможен мъж
Намеренo е телце на дете в куфар, полицията търси съдействие



 


Сходни връзки

ЗАРАДИ ТРУПА В КУФАР ПРОВЕРЯВАТ ИМА ЛИ ИЗЧЕЗНАЛО МОМЧЕНЦЕ ОТ ДОБРИЧКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди