изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:45 EEST
МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ МАЙ 2015    
НовиниВремето през месец май 2015 със сигурност ще зарадва голяма част от хората, които обичат топлото време и с нетърпение чакат хубавите летни дни за разходка в планината, посещения на плажа или посещения на някое прохладно и тихо място. Прогнозата за времето за месец май 2015 ще е преобладаващо слънчево с възможни превалявания през първата част от месеца, но за кратки периоди. Първите туристи по Черноморието ще имат възможност да се насладят на не дотам силното слънце и ще могат да открият сезона с няколко слънчеви бани в самия край на месец май, когато се очаква да има повече слънце и възможност за излизане по плажовете. Средната температурата на въздуха ще е около 17 градуса, като най-ниската се очаква да бъде в рамките на 4-7 градуса в сутрешните часове, а най-високата около 20 до 25 градуса в светлата част на деня.
Парад на лалетатаCassandra Lynn 309Albena/Албена Последното юлско утро на 2012 г. Снимка: Йоанна ДуковаNadia Bullit PB49Charis Boyle

Температурата на морската вода ще варира от 9-10 до 15-18 градуса в началото, като месец май 2015 година се очаква да донесе най-голямата амплитуда в затоплянето на морската вода. Тази температура плюс хубавото слънчево време е добра предпоставка за потапяне в морето. Времето през месец май 2015 със сигурност ще зарадва голяма част от хората, които обичат да топлото време и с нетърпение чакат хубавите летни дни за разходка в планината, посещения на плажа или посещения на някое прохладно и тихо място.
Времето през Юни 2015
През първите десет дни на месец Май 2015 прогнозата за времето е за разкъсана облачност, с преобладаващи южни ветрове, които ще повишат температурата. Очакванията за валежи не са значителни, но може да има наводнения в котловините.
През вторите 20 дена от месец май 2015 времето ще продължи да се затопля, като най-осезаемо това ще става в района на Сандански и Петрич. Във Видинско се очакват слаби превалявания и слаб северен вятър.
През последните дни на месец май 2015 затоплянето ще е много усезаемо. Хората ще извадят дрехите с къси ръкави, а любителите на морето вече ще могат спокойно да навлизат в него. Прогнозата през края на месец май 2015 е температурата да достигне до 22-26 градуса.

Валежите през месеца няма да надвишат средната норма и през 2015 година ще се радваме на повече слънце. отколкото дъжд за съжаление на земеделците, които разчитат на благословията на природата за земеделската продукция. Валежите през месец Май 2015, ще са около 70 литра на квадратен метър, като се очаква да достигнат до 100 в източната част на страната. По планините както обикновено валежите ще са по-значителни - 120-150 литра на квадратен метър.

През месец Май 2015, скиорите вече ще са прибрали ските, а планинарите ще могат спокойно да поемат към планините. Температурите по най-посещаваните места в планините през месец Май 2015 ще са както следва: (Банско 16 градуса, Боровец 15, Витоша 17, Пампорово 16). както сигурно забелязвате, прогнозата за времето през месец Май 2015 е изключително благоприятна за разходни в планината.
Такава е прогнозата на метеоролозите и синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН

Катаклизми: Авария на нефтена платформа изстудява Европа
Апокалипсисът е тук: Март е бил най-горещ от 1880 г. насам

 


Сходни връзки

МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ МАЙ 2015 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди