изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:02 EEST
Волгин разкри протестърско-реформаторски натиск върху журналистите от БНР    
Новини Журналистите от програма „Хоризонт” на БНР продължават да протестират вече 29 ден. Те настояват директорът Радослав Янкулов да подаде веднага оставка. Политически натиск се оказва върху ръководството според Петър Волгин.

„За 2 години Янкулов създаде тежки проблеми, ако наистина обича радиото, както твърди, нека подаде оставка и да го остави да се възстанови”, призова журналистът Силвия Великова пред bTV.

Според Петър Волгин, това ръководство на радиото упражнява политически натиск върху журналистите и под този натиск спира предавания. „През последната една година в радиото се върнахме към нещо, което бяхме позабравили от 2011 година, а именно политическия натиск. От една година, от времето, когато на власт застъпи служебното правителство на Росен Плевнелиев, оглавявано от Георги Близнашки, в радиото започнаха да се случват странни неща. Започнаха да падат предавания”, обясни Волгин.

„Аз забелязвам, че г-н Янкулов е изключително податлив на натиск, който идва от едни среди, които моят приятел Александър Симов нарича „психо-десница”. Това е една групичка от много активни протестъри, грантови анализатори, членове на Реформаторския блок и, разбира се, президента, които искат в БНР да се говори само това, което на тях им е изгодно. Ние се върнахме във времето, в което управляваше Иван Костов и беше настанал мор”, добави той. Волгин изрази надежда, че следващият генерален директор ще бъде малко по-мъжествен.

Великова не е усетила политически натиск, тя смята, че по-скоро проблемът е, че ръководството не знае какво прави. Журналистите от БНР са категорични, че проблемът е в това, че ръководещите радиото са некомпетентни, а намаляването на хонорарите е било само капката, която е преляла тяхното търпение.

„Ние не знаем как се харчат 42 млн. лв., защото на нас никой не ни дава това обяснение. Разбираме, обаче, че 2 млн. са голям проблем за г-н Янкулов и той решава да ги съкрати като отнеме допълнителното възнаграждение на хората, които произвеждат продукт”, посочи Великова.

Мария Стоянова от СЕМ също смята, че Янкулов трябва да подаде оставка. Тя уточни, че това е нейното мнение и то не се споделя от всички членове на СЕМ.   http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Волгин разкри протестърско-реформаторски натиск върху журналистите от БНР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди