изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:21 EEST
Унгария: Това не са бежанци, това е преселение на народите    
По света От началото на годината до днес в Унгария са пристигнали над 120 000 бежанци. Ако тази тенденция се запази до края на годината в страната ще пристигнат поне още 250-300 000 души. Това каза началникът на кабинета на премиера Виктор Орбан Янош Лазар.

\"Тук не става въпрос за бежанци, а за преселение на народите, което може да застраши европейските ценности и начин на живот\", предупреди още той и поясни: Унгарското правителство не може да разреши само този глобален проблем, но е длъжно да защити националния суверенитет и държавните си граници. Янош Лазар съобщи, че властите в Будапеща ще започнат информационна кампания в транзитните държави чрез телевизионни клипове, билбордове и радио съобщения, за да спре бежанската вълна към границите на Унгария ида предупреди хората, че не трябва да плащат на търговците на хора.

Припомняме, че в началото на месец юли властите в Будапеща взеха решение за изграждане на стена по 175 км граница със съседна Сърбия. Стената трябва да бъде напълно изградена в края на този месец.

\"Нашата цел не е да затворим границата, а да отправим хората към официалните гранични пунктове и да предотвратим търговията с хора\", поясни още началникът на кабинета на Орбан. Янош Лазар очаква на 18 август правителството в Будапеща да вземе решение за изграждането на втора стена по унгарско-сръбската граница. Според него няколко политически лидери от Европейския съюз са оценили положително взетите мерки от Будапеща. Той припомни, че Унгария до момента е получила от еврофондовете 61.5 млн. евро помощ за разрешаване на имиграционна криза. Това е направо смешна сума в сравнение със сумите, които получиха Гърция, Италия и Испания - по 450-500 млн. евро, подчерта Янош Лазар и определи \"Унгария, като най-застрашената страна в ЕС от бежанската вълна\".

Кореспондентът на БГНЕС от Скопие предаде, че за по-малко от два месеца в страната официално са пристигнали близо 35 000 души. Всички те влизат през границата от Гърция. В Сърбия има около 70 000 бежанци.

http://pik.bg

 


Сходни връзки

Унгария: Това не са бежанци, това е преселение на народите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди