изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:16 EEST
НОМИНИРАХА КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ    
НовиниПредложение зам.-председателят на Европейската комисия, еврокомисарят Кристалина Георгиева, да бъде удостоена със званието \"Почетен гражданин на Добрич\" са внесли до председателя на Общинския съвет Детелина Николова и д-р Артюн Еринозов.

В мотивите си те посочват, че Кристалина Георгиева е потомък на известен български род, свързан с Добрич. Неин прадядо е Иван Попхристович Кършовски е една от емблематичните фигури на Българското възраждане и един от строителите на съвременна България. На Добрич той завещава първото взаимно училище, първите годишни изпити и първото честване на празника на Св. Св. Кирил и Методий.
Вносителите припомнят, че „след бедствието, сполетяло Добрич през юни 2014 г., Кристалина Георгиева е и сред пострадалите хора от нашия град. Благодарение на общите усилия и на нейната подкрепа Община Добрич получи от фонд „Солидарност\" на Европейския съюз финансова помощ за възстановяване на щетите от бедствието по инфраструктурата и за превенция, която в световен план вече е водещ приоритет в борбата с природните бедствия“.
Другата нова номинация е внесена от инициативен комитет от здравни работници от града. Те предлагат с престижното звание за 2015 г. да бъде удостоен един лекар, едновременно и писател, с голям принос за културния подема на града и окръга още от неговото създаване – д-р Иван Аврамов. Той е първият завеждащ акушеро-гинекологично отделение в град Генерал Тошево. При учредяване на Толбухински окръг работи като инспектор в ресор „Майчинство и детство\" към Окръжния здравен отдел. Голям и незабравим остава приносът му през тези години за подобряване показателя „Детска смъртност\". Бил е преподавател в Медицинския университет във Варна. Научните му трудове са над 130, от които 25 отпечатани в чужбина. През 1991 година е избран за заместник кмет на общината с мандат за 4 години.
Другите четири номинации за званието тази година са за народната певица Калинка Вълчева, Димитър Галмадиев - заслужил майстор на спорта по радиотехнически спортове, проф. д-р Пламен Арабов – преподавател, председател на националния фолклорен конкурс ”Орфеево изворче” - Стара Загора, на международния артистичен фестивала „Трикси” в Балчик и др., както и оперната певица Константина Петкова.
Крайният срок за подаване на предложения в Общинския съвет е края на август. НДТ
 


Сходни връзки

НОМИНИРАХА КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НОМИНИРАХА КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2015-08-29 @ 09:43 EEST

Не виждам защо  ??????? По колко изплатиха на пострадалите в наводненията ????????

НОМИНИРАХА КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2015-09-04 @ 08:06 EEST
Защо да им изплащат?Аз си застраховах дома за 120лв на година към АЛИАНЦ.Има си застрахователни компании.Анадъм му?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди