изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 10:19 EEST
ЕКО МИНИСТЪРЪТ БИЛ ОТГОВОРЕН ЗА КАЗУСА С ИЗЧЕЗВАНЕТО НА ЗАЛИВА БОЛАТА    
ЕкологияМинистърът на околната среда и водите е компетентният орган във връзка с извършването на брегоукрепителни съоръжения в залива Болата, община Каварна. По повод публикация  „На път е да изчезне Болата  –  най-красивият залив на България“  във вестник „Нова добруджанска трибуна“, бр.  163 от 31.08.2015  г., от областна администрация правят следното пояснение:

„В областна администрация – Добрич, в началото на 2014 г., е постъпило писмо от кмета на община Каварна, относно оказване на съдействие от областния управител за кандидатстване за финансиране на ремонтно възстановителни работи по брегоукрепителни съоръжения в залива Болата, община Каварна.
„Цитираните в писмото брегоукрепителни съоръжения, заедно с прилежащата им сухоземна територия, представляваща в голямата си част морски плаж, са разположени на територията на резерват „Калиакра“, който е изключителна държавна собственост. Съгласно картата на резервата и Заповед от 2006 г. на Министъра на околната среда и водите, е дефинирано, че ширината на акваторията, попадаща в границите на резервата е със широчина 500 м.
Предвид разпоредбите на Закона за защитените територии,
всички административни дейности и дейности, касаещи юридическа или физическа намеса в границите на резерват „Калиакра“, се съгласуват и утвърждават от Министъра на околната среда и водите.В този смисъл институцията Областен управител няма правомощия по управлението на каквито и да било обекти, разположени на територията на резерват „Калиакра“.
Областният управител на област Добрич е уведомил кмета на община Каварна, че по поставения от него проблем, следва да потърси съдействие от Министъра на околната среда и водите. До настоящия момент по тази тема не са провеждани разисквания и не е водена кореспонденция”, съобщават още от областната администрация. НДТ
 


Сходни връзки

ЕКО МИНИСТЪРЪТ БИЛ ОТГОВОРЕН ЗА КАЗУСА С ИЗЧЕЗВАНЕТО НА ЗАЛИВА БОЛАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди