изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 09:02 EET
Какво се случва с бившите Мис България?    
Мис & Мистър 25 години след първия конкурс, днес красавиците показват, че хубостта не е единственото им достойнство. 24 красавици са носителките на престижната титла “Мис България” след 1989 г. През 1990 г. Васил Папазов организира първото такова събитие и патентова името. По време на комунизма също е имало конкурси “Мис България”, но за кратко, пише \"24 часа\".

След убийството на Папазов през 1997 г. бизнесът му е поет от съпругата му Ирина Папазова. И досега тя ръководи двете агенции “Интерсаунд” и “Интермоделс” и единствено тя държи правата на “Мис България”. Няколко години поред ги отдава на “Визаж”, които се заемат с организацията. Единствено през 2008 г. няма конкурс. От тази година Ирина отново поема престижния спектакъл в свои ръце. Новата призьорка ще бъде избрана през октомври.

25 години след първия конкурс, днес титулуваните миски показват, че красотата не е единственото им достойнство. Повечето от тях са не само с добро образование, но и със завидна реализация. Имат отговорни професии, доста от тях вече са създали и семейства. Противно на писанията на жълтите медии, че титлата се купува, те доказват, че наистина са я заслужили. Нещо повече - продължават да изглеждат ослепително. А тези от тях, които са станали майки, разбиват на пух и прах твърденията, че раждането разваля фигурата. Години след като са спечелили короните си, те са все така стройни и изящни и на визиите им могат да завиждат много от днешните 17-20-годишни момичета.

В търсене на професионална реализация или семейно щастие някои от миските вече живеят зад граница, други са избрали пътя да продължат да се развиват у нас. Ето какво се случва в живота на най-красивите българки 25 години след първия конкурс.



Мис България 1990 Виолета Гълъбова
Виолета Гълъбова е първата носителка на титлата “Мис България” в престижния конкурс, започнал да се организира отново през 1990 г. Тя завършва английската гимназия в София, известно време работи като медицинска сестра в реанимация, след което получава диплом за доктор. Известно време води здравно предаване по “Канал 3”, но заминава за Щатите, където работи по специалността си.



Мис България 1991 Любомира Славчева
Днес Любомира Славчева развива своята козметична марка за натурална билкова козметика. С този бизнес се занимава вече осем години, а неотдавна отвори и първия си магазин. С продуктите си участва на изложения в Москва и Дубай и има амбициите да излезе на чуждия пазар. Красавицата е завършила столичната 35-а гимназия, след нея учи МИО в УНСС. Любомира често пътува до Калифорния, избира там да роди и сина си Крис, който вече е на 3 години.



Мис България 1992 Елена Драганова (най-вляво)
Елена Драганова избра да се скрие от светлините на прожекторите. Тя не се възползва от славата, която й донесе короната, и не продължи да дефилира на модния подиум.



Мис България 1993 Вера Русинова
Вера Русинова дълги години работи като модел в Италия, Испания, Турция, Гърция, Южна Африка, Корея, Швейцария. През 2006 г. приключи с активната си дейност в модата, до днес обаче продължава от време на време да се снима в реклами. Има епизодични роли в сериалите “Седем часа разлика” и “Революция Z”. Взема бакалавърска степен по интелектуална собственост и прави две магистратури - финансов контрол и международни отношения. В момента е директор бизнес развитие и счетоводител в голяма компания. Поддържа перфектната си фигура с йога и фитнес.



Мис България 1994 Стела Огнянова

След като печели титлата, Стела Огнянова работи като модел в Париж и Италия. Слиза от подиума през 2006 г. Завършила е психология и се надява скоро да започне работа. Досега времето й е заето с двете й дъщери - Мина, на 7 години, и Ева, на 3 г. Всяко лято Стела прекарва времето си в любимия Лозенец край морето, а през студените дни се прибира с децата в София. За стройната си фигура се грижи с плуване, йога и кара колело.



Мис България 1995 Жени Калканджиева
Жени Калканджиева е единствената българка, класирала се в челната десетка на “Мис Свят”. Тогава тя се запозна с Нелсън Мандела. Днес тя продължава да ръководи модната си агенция “Визаж”. През 2007 г. тя се омъжи за Стефан Манов-Тачо, двамата имат син Георги.



Мис България 1996 Вяра Каменова
Вяра Каменова също стои далеч от светския живот и предпочете да запази личния и професионалния си живот само за себе си и най-близкото си обкръжение.



Мис България 1997 Симона Величкова
От около две години Симона Величкова живее в село Ъглен. В профила си във Фейсбук е отбелязала, че през 1998 г. е сгодена за Десислава Петрова-Солджъра. Двете избират да се изнесат от големия град, за да са близо до природата и да помогнат на хората в селото. Кръстили са проекта си “Оставаме”.



Мис България 1998 Наталия Гуркова
Преди 11 години Наталия Гуркова замина за ЮАР при бъдещия си съпруг Джордже Михалевич. Сега дели времето си между България, Черна гора, откъдето е мъжът й, и Южна Африка. 6-годишната им дъщеря Джорджия върви по стъпките на майка си и тези дни спечели титлата “Малка Мис България”. Наталия и Джордже имат и син на две години, който се казва Кристиан.



Мис България 1999 Елена Ангелова
Елена Ангелова е дипломиран юрист и от три години има собствена адвокатска кантора. През 2007 г. се омъжи и има две деца - Александър, на 8 години, и Кристиан, на 11 месеца.



Мис България 2000 Ваня Пейчева
Ваня Пейчева продължава да дефилира с тоалетите на различни дизайнери няколко години след като печели короната. Оттегля се и днес се грижи за семейството си.



Мис България 2001 Ивайла Бакалова
Ивайла Бакалова замина за Дубай, след като се възстанови от тежкия инцидент, който претърпя по време на участието си в риалити формата “Къртицата” миналата година. В странство тя се занимава с луксозни недвижими имоти, бизнес, който беше стартирала още в България. Има дъщеря Рая родена през 2003 г. от връзката й с бизнесмена Румен Гайтански. След няколкогодишна връзка двамата се разделят. В момента Ивайла е у нас като лице на Седмицата на модата в София.



Мис България 2002 Теодора Бургазлиева
Теодора Бургазлиева се разделя с короната малко след като я печели. Става ясно, че е позирала гола за списание, преди да се яви на конкурса, а това противоречи на неговия регламент. Въпреки това и до днес я наричат Мис България. Тя имаше четиригодишен брак със сина на Стойчо Младенов - Александър. След раздялата им Теди заминава за Щатите, където живее и до днес. Става брокер на недвижими имоти, работи в банка, но най-голямо удоволствие й носи хобито, което превръща в бизнес - да рисува. Продава картините си и извън САЩ, има собствена марка за дрехи.



Мис България 2003 Ива Титова
Ива Титова също много бързо се покри и много рядко се появява на светски събития. Миската старателно избягва всякакви медийни изяви.



Мис България 2004 Гергана Гунчева
Гергана Гунчева от няколко години работи като спортен журналист. Именно покрай работата си се запознава с половинката си Петър Бакърджиев. Миналата година двамата станаха родители на малкия Самуил.



Мис България 2005 Росица Иванова
Модната кариера на Росица Иванова е на приливи и отливи. Дефилира известно време, след което изчезва за дълго от медийното пространство и после пак се появява. Тези дни около името й отново се разшумя, като беше обявено, че ще дефилира в Седмицата на модата в София.



Мис България 2006 Славена Вътова
В началото на тази година Славена Вътова се омъжи за приятеля си Юлиян Цолов. Тя старателно избягва да коментира личния си живот.  През юни се роди дъщеричката им Ема. Сега е ководеща в предаването “Бездомното шоу на Башар Рахал” по Би Ти Ви.



Мис България 2007 Юлия Юревич
Юлия Юревич отдавна вече не се изявява като модел, но от време на време може да бъде засечена на откриването на някой столичен бутик или лъскав коктейл. Тя старателно избягва да коментира личния си живот.


Мис България 2009 Антония Петрова
След короната на “Мис България”, Антония Петрова се окичи и с тази на “Мисис Русия”, а на световния финал се класира пета. Правото да представя Русия на престижното състезание тя получи, след като се омъжи за руския бизнесмен Александър Бередин. Антония работи в адвокатска кантора.

Мис България 2010 Ромина Андонова
Ромина Андонова се омъжи за македонския футболист Дарко Тасевски. Двамата живяха известно време в Израел, сега са в Тайланд. Ромина е бременна с третото им дете. Другите им двама наследници се казват Дария и Давид.

Мис България 2011 Ваня Пенева
Ваня Пенева в момента развива успешна кариера на модел зад граница. Красавицата почти не се прибира в България, претрупана от ангажименти.

Мис България 2012 Габриела Василева
Преди да стане Мис България, Габриела Василева печели “Мис УНСС 2011”. В началото на тази година става водеща на новините по “Канал 3”.

Мис България 2013 Нанси Карабойчева
От този сезон Нанси Карабойчева често ще отскача до Италия. Приятелят й - волейболният национал Добромир Димитров, подписа договор с един от грандовете - “Перуджа”. Двамата са заедно още преди Нанси да спечели короната.

Мис България 2014  Симона Евгениева
Съвсем скоро Симона Евгениева ще трябва да предаде короната на новата най-красива българка. Тогава тя ще може да се отдаде на мечтата си да се занимава с фермерство.
http://www.blitz.bg



 


Сходни връзки

Какво се случва с бившите Мис България? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди