изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-19 @ 08:49 EEST
Избягал от нацистите евреин спасява християни от изтезания в Сирия (18+)    
По светаВъзрастен евреин, избягал от нацистите в Австрия с помощта на християни, сега изплаща дълга си като помага на християни в Сирия да се спасят от изтезанията, на които биват подложени от групировката „Ислямска държава”. Джордж Уайденфелд и неговият благотворителен фонд досега са спасили живота на 158 християни, съобщава британският „Експрес”.



Когато бил на 5, Уайденфелд успял да се спаси от окупираната от нацистите Австрия и с помощта на британски квакери се прехвърлил на Острова. Той е притеснен от факта, че никой от управляващите във Великобритания не взема отношение за пристигащите непрекъснато новини за измъчвани и убивани християни в Сирия. Въпреки че въпросът беше повдигнат от архиепископът на Кентърбъри, никой не предприема мерки за защита на бежанците-християни.



Фондацията на Уайденфелд „Барнабас” досега е спасила 158 християни от Сирия и ги е настанила в Полша. От там смятат, че предложението на британското правителство да приеме 20 000 пришълци от Сирия е дискриминиращо спрямо християнското население. „Питахме: „Няма ли да вземете и някои християни”. Но отговор нямаше”, казват от там.

„Имам дълг да изплащам”, казва Уайденфелд. От неговата организация изтъкват още, че християните, пристигащи с бежанския поток, не искат да живеят в лагери, а предпочитат в дворовете на църкви или на други места, но да бъдат със семействата си и да се чувстват защитени.

Стотици християни са разпъвани на кръст, обезглавявани, изнасилвани и избивани в териториите, контролирани от „Ислямска държава”. Децата на много от тях се продават като роби.



„Сякаш сме се върнали 1000 години назад и виждаме варварството, при което християните е трябвало да живеят. Мисля, че си имаме работа с групировка, която кара нацизма да бледнее в сравнение с това и че те са изгубили всякакво уважение към човешкия живот”, заяви един от активистите – Патрик Сукхдео.

Миналата седмица той е бил в Унгария, за да помоли политическите и религиозни лидери да съдействат за издаване на визи за християни. След това заминава за Румъния като част от своята благотворителна мисия.

Очаква се при следващата му мисия да бъдат спасени 40 християни от Сирия.
http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Избягал от нацистите евреин спасява християни от изтезания в Сирия (18+) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди