изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 18:59 EEST
БЛЪЛГАРИЯ В АГОНИЯ, НО: Печалбата на банките скочи до 713 милиона    
Новини713 млн. лв. е печалбата на банките в страната за първите осем месеца на годината, обявиха от БНБ. Само за месец август банките са спечелили 99 млн. лв. Това става на фона на свито кредитиране и продължаващ ръст на свободните пари в банките. Само през август ликвидните активи на банките са нараснали с 456 млн. лв. в резултат на увеличените парични средства и търгуеми ценни книжа с нисък риск.

През август най-много са спестили фирмите - депозитите им са нараснали с 2%, или с 356 млн. лв., пише "Стандарт"Все пак в сравнение с юли, когато ръстът е бил 3,6%, има известно раздвижване в посока намаляване на "спящите" пари в банките.

Влоговете на гражданите продължават да забавят ръста си - през август се увеличават само с 0,2% или 71 млн. лв. Общата сума на депозитите в банките е 71,9 млрд. лв., или с 294 млн. повече от края на юли. Всичко това води до ръст на общата сума на банковите активи с 336 млн. лв. за месец до 84,8 млрд. лв.

Кредитирането продължава да е в точката на замръзване. За месец отпуснатите заеми за бизнеса са една 123 млн. (ръст с 0,4%), а при домакинствата има дори спад с 16 млн. (-0,1%). Отписаните като несъбираеми заеми от януари до август са 536 млн. лв.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

БЛЪЛГАРИЯ В АГОНИЯ, НО: Печалбата на банките скочи до 713 милиона | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди