изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-01 @ 19:22 EEST
ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН ОТ ВВС НА САЩ: 19 души, сред които 12 служители на благотворителната група и 3 деца, са били убити    
По светаАмериканските въоръжени сили съобщиха, че са нанесли днес въздушен удар срещу бунтовници в околностите на болницата на международната хуманитарна организация "Лекари без граници" в северния афганистански град Кундуз, предаде Ройтерс, като цитира тяхно изявление, съобщава БТА.


19 души, сред които 12 служители на благотворителната група и три деца, са били убити по последни данни при бомбардировката рано тази сутрин.

Въоръжените сили на САЩ обясниха, че са нанесли въздушен удар в района на болницата срещу талибани, които стреляли по американски военнослужещи, подпомагащи в операцията на афганистанската армия за отвоюване на Кундуз от ислямистките бунтовници. Те допуснаха, че атаката може да е причинила цивилни жертви в близко медицинско заведение, но направиха уговорката, че подробностите все още не са известни, и обещаха разследване.  http://pik.bg

Женева. Неправителствената организация „Лекари без граници“ твърди, че по всички признаци бомбардировката над афганистанска болница в Кундуз е извършена от международната коалиция, водена от САЩ, и настоя да бъде представен „пълен и прозрачен отчет“ на действията им, пише германският вестник Das Rhenische Post.
„Всички признаци сочат, че бомбардировката е извършена от силите на международната коалиция“, се казва в заявление на организацията, публикувано на интернет страницата й. В него се казва още, че „Лекари без граници“ „настояват за пълен и прозрачен отчет от коалицията за проведените в събота въздушни удари над Кундуз“.

Ню Йорк. Днешната бомбардировка на болницата в Кундуз е трагично събитие, за което не може да има извинение. Това е заявил върховният комисар на ООН за правата на човека Зеид Раад ал Хюсеин, предава AFP.
„Това събитие е изцяло трагично, неизвинимо и вероятно криминално“, посочва ал Хюсеин.
 http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН ОТ ВВС НА САЩ: 19 души, сред които 12 служители на благотворителната група и 3 деца, са били убити | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди