изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 10:41 EEST
Депутатите отхвърлиха ветото на президента за разузнаването    
Парламент Със 155 гласа депутатите отхвърлиха ветото на президента Росен Плевнелиев върху клаузите от закона за разузнаването, които не позволяват на непрофесионални лица да заемат ръководни постове.

Това означава, че назначения наскоро на шеф на служба "Военно разузнаване" Йордан Бакалов трябва да освободи поста.

Още при приемането на промените в закона той подаде оставка, но военният министър Николай Ненчев я отхвърли.

Сега обаче той трябва да повтори акта, защото законът не му позволява да остане на тази длъжност. 

*******************
Мотивите на президента за отлагателното вето звучат дори обидно за военнослужещите. Това е доста безсмислена дискусия, но ние сме принудени да обсъдим това, заяви Ангел Найденов /БСП/, който заключи, че всички са наясно, че назначението на Йордан Бакалов начело на Военното разузнаване е плод на сделка между ГЕРБ и РБ."Старшият партньор е подложен на рекет, струва ли си заложник да бъде служба "Военна информация", дори и на единия край да стои президентът и военният министър?", попита депутатите социалистът преди ветото да бъде отхвърлено категорично. Найденов напомни, че последните двама са били водени единствено от амбицията си да разсекретят тотално архивите на военните разузнавачи. "Има ли други съставни формирания, по отношение на които да се повдига въпросът дали да се заемат от цивилни или военни служители? Колко са ръководителите на аналогични служби в НАТО, които са цивилни?", попита риторично Ангел Найденов.

Той напомни, че имаме само един такъв случай и то при предишния шеф на военните разведки Веселин Иванов това не е точно така, защото той макар и като цивилен да е оглавил службата, но е със звание полковник и цял живот кадрови служител на разузнаването.

http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Депутатите отхвърлиха ветото на президента за разузнаването | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди