изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:55 EEST
Тайно споразумение между САЩ и Русия разделя Турция и Саудитска Арабия на няколко държави    
По светаСАЩ и Русия са сключили тайно споразумение преди изявлението на Владимир Путин пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк на 30 септември, пише Тиери Мейсан, известен френски политически консултант, основател и президент на френското дружество Réseau Voltaire. Според него двете страни са се договорили да се борят заедно срещу „терористичните идеологии", което означава едновременно срещу „Ислямска държава", „Мюсюлмански братя" и уахабитите, поддържани от Саудитска Арабия.

За изпълнение на целите, споразумението предвижда да бъде прекроена и картата на Близкия Изток, като Турция и Саудитска Арабия бъдат разделени на няколко държави. От Турция е предвидено да бъдат отнети областтите, населени с кюрди, и заедно със сирийските и иракските територии на това население да се образува независима държава Кюрдистан.

Днешната новина за завземането на Синджар от кюрдски отряди е първото доказателство за наличието на такъв план, смята френският политически експерт. Показателно е и това, че сирийските кюрди, които преди време бяха съюзници на армията на Башар Асад, смениха ориентацията си и вече поддържат коалицията на американците.

Промени са предвидени и за Саудитска Арабия, пише още Мейсан. Страната вече губи битката в Йемен и там вече воюват само наемници, а не саудитци. Според статията това са войници основно от Судан, на които Рияд плаща добри заплати. Така тази държава вероятно ще бъде раздели на три, тъй като основните кланове, които я ръководят, са три - на действащия монарх Салман, на починалия крал Абдулла и на принц Бандар Бин Султан.
www.cross.bg
 


Сходни връзки

Тайно споразумение между САЩ и Русия разделя Турция и Саудитска Арабия на няколко държави | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди