изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:58 EEST
ЗАПОЧВА ЛИ РАЗПАДЪТ НА ШЕНГЕН?: Канцлерът: Австрия ще излезе временно от Шенген    
Европейски съюз Австрия ще въведе пълен контрол по границите и мерки за засилен контрол на емигрантите. Тези, които нямат право на убежище, ще бъдат връщани в държавите, на чиято територия са влезели в Европейския съюз. Страната спира да пуска икономически емигранти. Това изненадващо съобщение прави пред ежедневника  „Австрия” канцлерът на страната Вернер Файман.

Интервюто ще бъде публикувано в утрешния специален неделен брой на вестника. В него Файман посочва, че действието на Шенгенското споразумение в Австрия временно се прекратява.

Според канцлера, „ще се изисква лична карта от всеки на границата и ако ЕС не успее да подсигури външните си граници, съществуването на Шенген като цяло е под въпрос… В резултат всяка страна трябва да контролира националните си граници”.

С безпрецедентно остър тон Файман критикува и самия Европейски съюз : „Шокиращо е, че ЕС със сложната си структура, не може да реши бързо толкова важни проблеми, като бежанската криза”.

„Рискът е: Твърде малко и твърде късно”, смята австрийският канцлер. Според него, ако контролът на външните граници не бъде осигурен, „целият ЕС е под въпрос”.

От министерството на въоръжените сили вече обявиха, че ще използват армията, за да спрат достъпа на емигранти до територията на Австрия.

Мярката влиза в сила от днес, като се забранява транзитното преминаване на хора, търсещи убежище в други държави.

Според австрийските власти, Германия вече им връща по около 200 бежанци всеки ден. http://www.vesti.bg


 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА ЛИ РАЗПАДЪТ НА ШЕНГЕН?: Канцлерът: Австрия ще излезе временно от Шенген | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди