изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-01 @ 12:31 EEST
ТОП 10 НА ЛЮБОПИТНИТЕ ФАКТИ ЗА РИБОЛОВА    
Лов и риболовВсеки, който се озовавал в компанията на рибари гарантирано е бил бомбардиран с какви ли не уникални истории, трофейни риби и водни страшилища, пред които чудовищата на Джереми Уейд са като цаци. Така де, всеки знае поне пет-шест места в България, където има такива сомове, че водолазите излизат с побелели коси (хич не щем и да питаме как изглеждат неопрените им отвътре, особено в областта на таза и крачолите…). Но риболовът наистина има своя напълно достоверна статистика, в която постиженията и фактите са съвсем реални.
Вижте топ 10 на най-изумителните постижения:



1. Рекордът по брой хванати риби е 652! Принадлежи на белгиеца Жак Изенберт.
2. Най-продължителната борба с риба е продължила 32 часа. Гигантът е бил черен марлин с тегло над 600 кг и е успял да изтегли 12-тонно корабче на 80 км.
3. Най-голямата риба, хващана някога на въдица е огромна голяма бяла акула с тегло 1,2 тона и дължина 5,13 м.
4. Най-голямото разстояние на замятане на въдица от ръка в сладководен водоем, регистрирано по правилата на Международната федерация по кастинг е 175,01 м.
5. Най-тежката уловена сладководна риба е есетра, хваната през 1983 г. в Калифорния, САЩ. Рибата тежала 212,28 кг.
6. Всяка година в света се ригистрират 50-80 нападения на акули срещу хора, а в същото време хората избиват около 10 милиона акули всяка година, основно заради месото.
7. Електрическата змиорка от Амазонка удря с ток с напрежение над 500 волта. Местните жители я ловят, но преди това вкарват във водата стадо крави, за да може змиорките да изчерпят заряда си.
8. Най-скъпият и рядък черен хайвер съвсем не е черен, а златист. Зрънцата му светят с меки златисто-кехлибарени оттенъци. Такъв хайвер дават белугите албиноси, които се срещат изключително рядко.
9. На дълбочина от 700 м и повече живее уникалната риба черен хиазмод (Chiasmodon niger). Тя може да погълне плячка, чиято дължина надвишава нейната собствена два пъти и е десет пъти по-тежка. На това му се казва апетит!
10. Най-голямата гръбначна риба, обитаваща топлите морета е груперът. Някои екземпляри достигат тегло от над 4500 кг. Горе-долу толкова тежи един слон. bigfish.bg/НДТ


 


Сходни връзки

ТОП 10 НА ЛЮБОПИТНИТЕ ФАКТИ ЗА РИБОЛОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди