изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-23 @ 16:28 EEST
Дивите сексуални обичаи на Древен Рим    
История  От средата на I в. пр.н.е. в Древен Рим настъпил период на упадък, а заедно с него – епоха на безгранична сексуална свобода.

 Причината за упадъка били граждански войни, ударили по икономиката. Силната нужда отслабила пуританските нрави на римляните, особено на висшите съсловия, които се втурнали да си заработват хляба кой както може. Историци описват сцени на невероятен разврат направо на улицата. Хората танцували и правели любов до изнемога навсякъде, където им падне, за радост на Венера.

    Половината от младите граждани се лишавали от невинност именно на такива празници. Дори за епоха на упадък с нейната сексуална разкрепостеност такива фестивали се оказали прекалено прогресивно нововъведение, затова мероприятията скоро били забранени.

    Робите в Древен Рим имали толкова нищожни права, че били възприемани по-скоро като мебел, затова сексът с роб официално не се възприемал като секс с човек. Тази вратичка в закона с удоволствие била използвана от римските аристократи, когато император Август забранил прелюбодеянието, тоест половите връзки извън брака, през 31 г. пр.н.е.

    Мъже и жени, попаднали в плен при многобройните войни, започнали да се търгуват от нимфомани от висшите съсловия и да се използват за плътски утехи. Все пак в сексуално робство се живеело значително по-добре, отколкото в друго, така че далеч не всички пленници били против.


Някои сведения за сексуалната мощ на древните римляни са достигнали до нас от първи източници. Стените на Помпей са съхранили стотици откровени надписи и картини. „Тук беше войник от седми легион. Тази нощ той удовлетвори шест жени, но и това е малко за такъв жребец“, е типичен надпис на помпейска стена.

    Най-много подобни съобщения са останали на стените на бившите лупанари (публични домове). Сред тях може да се намерят не само фриволни картини, но и известна полезна информация, например имена с ценова листа.

    На съвременните цензори с тяхното отвращение към голата природа много им е провървяло да не се родят в Античен Рим. Нито един предмет от интериора от тази епоха не е минавал без изображение на пенис. Мъжкият атрибут е украсявал множество фрески, пана, монети, кухненски съдове и прочие неочаквани повърхности. Дори езичетата на камбаните били изобразявани във формата на фалоси.


Освен това римляните обичали да украсяват домовете си с картини на бога на плодородието Приап, демонстриращ своето огромно достойнство. Картината се поставяла на най-видно място, иначе късметът можел да се отвърне от стопаните на дома.

    Литературата от онова време също изобилствала от еротични сюжети. До наши дни не са достигнали много произведения, но и те са достатъчно да се проникне в атмосферата на епохата.

    Владетелите на Древен Рим от епохата на упадъка са особена каста, в голяма степен задавала общото настроение в страната. Нерон например обичал да си прекарва времето с весталки – неприкосновени жрици на богинята Веста, а на сутринта ги давал под съд за разврат. Той дори кастрирал един от своите любовници и се опитал да го превърне в жена.

    Марк Аврелий Хелиогабал (Елагабал) стигнал още по-далече. Той предпочитал да ходи на светски партита с колесница, впрегната с голи девици. Добре са известни религиозните му реформи. По решение на Хелиогабал главно в пантеона станало божество, чийто символ бил метеорит с фалическа форма.


 Древните римляни превръщали в еротични паметници дори собствените си гробове. Мъжете искали на паметниците им да се поставят цели повести за сексуалните им приключения.

    На някои надгробни плочи се срещат подробни описания на полови актове и възторжени комплименти на женски гърди.

    Общо взето, римляните са живели в съответствие с надписа на още един съхранен паметник: „Весели се и не си отказвай секс с красиви жени. Когато умреш, такъв шанс вече няма да имаш.“
http://www.tangranews.com

 


Сходни връзки

Дивите сексуални обичаи на Древен Рим | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди