изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 19:33 EEST
Нападение срещу сватбена церемония в турския град Газиантеп (ОБЗОР) /ВИДЕО/    
По света Анкара. Поне 30 души са загинали и 94 са ранени след избухването на бомба по време на сватбена церемония в събота в град Газиантеп, в югоизточната част на Турция. Властите в страната определиха нападението като „терористична атака“ и предположиха, че е извършено от атентатор самоубиец. Град Газиантеп, в който живеят основно кюрди, се намира на 64 км от границата със Сирия. Този инцидентът е последният от вълната от насилие, заляла тази седмица югоизточната част на Турция.


Депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието е написал в „Туитър“ , че подобно нападение може да бъде осъществено от терористичната групировка „Ислямска държава“ или от Кюрдската работническа партия. Все още обаче никоя групировка не е поела отговорност за нападението.
Ако бомбата е била дело на „Ислямска държава“, то тогава може да се спекулира, че това е отмъщение, чиято цел е да покаже силата на групировката след понесените редица загуби в северната част на Сирия.
„Целта на тероризма е да изплаши хората, но ние няма да позволим това“, заяви заместник министър-председателят Мехмет Симсек, който също така представлява град Газиантеп в турския парламент.
„Варварско е да се извършва нападение срещу сватба“, допълни Симсек. 

Анкара. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в неделя заяви, че терористичната групировка „Ислямска държава“ най-вероятно е извършила бомбената атака по време на сватба в югоизточния град Газиантеп, при която загинаха 30 души, предава AFP.
В писмено изявление Ердоган отбеляза, че „няма разлика“ между организацията на проповедника Фетхуллах Гюлен, обвинен за опита за преврат от 15 юли, незаконната Кюрдска работническа партия и „Ислямска държава“, която е „най-вероятният извършител“ на нападението в Газиантеп.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Нападение срещу сватбена церемония в турския град Газиантеп (ОБЗОР) /ВИДЕО/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди